Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor din Spania

realitatea.net
criza bursa

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor din Spania, care a anunţat un plan de stimulare consistent pentru combaterea şocului economic provocat de coronavirus, transmite Reuters, anunță news.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 2,3%, după fluctuaţii pe parcursul şedinţei şi un declin semnificativ consemnat luni.

Citește și: Gigi Becali, tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Donație impresionantă și pentru ‘Matei Balș’

Indicele spaniol IBEX 35 a avansat cu 6,4%, marcând cea mai bună evoluţie zilnică înregistrată din 2010, investitorii apreciind un pachet de măsuri de până la 200 de miliarde de euro prezentat de premierul Pedro Sanchez.

Cele mai bune evoluţii au fost consemnate de titlurile companiilor de telecomunicaţii şi de utilităţi, care au avansat cu peste 10%, respectiv cu 5%, incertitudinile provocate de pandemie mărind interesul pentru plasamente considerate sigure.

Acţiunile companiilor de turism şi călătorii au scăzut cu circa 5%. Titlurile din aceste sectoare au scăzut în 18 din ultimele 19 şedinţe de tranzacţionare, iar în primul trimestru se îndreaptă spre pierderea a peste jumătate din valoare.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează partenerul ‘pro-bono’ al Guvernului Orban 2

Titlurile Airbus au scăzut cu 8,6%, în urma anunţului că grupul opreşte activităţile de producşie şi asamblare la fabricile din Franţa şi Spania, pentru următoarele patru zile, pentru a respecta măsurile de carantină impuse de guvern.

Acţiunile operatorului de teatre Cineworld Group din Marea Britanie au scăzut cu 43%, iar cele ale operatorului de restaurante SSP Group cu 33%, după ce guvernul de la Londra a recomandat populaţiei să evite restaurantele şi activităţile sociale, pentru a limita răspândirea virusului.

Citește și: Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a refuzat să poarte mască, tușind spre cadrele medicale

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a crescut cu 2,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 2,8%. Premierul francez Emmanuel Macron a oferit companiilor facilităţi fiscale pentru a le susţine în această perioadă dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.