Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile Snap au scăzut cu 22% după publicatea rezultatelor pentru primul trimestru, care au arătat scăderea încrederii în companie

snapchat.com
Snapchat

Acţiunile Snap au scăzut miercuri cu până la 22%, la cel mai redus nivel de la listarea la bursă în 2017, după ce datele aferente primului trimestru au arătat scăderea încrederii utilizatorilor şi clienţilor de publicitate, din cauza designului reproiectat al Snapchat, transmite Reuters.

Aplicaţia de mesagerie, cunoscută pentru dispariţia mesajelor şi logo-ul fantomă, a început prima actualizare majoră a aplicaţiei în noiembrie, aceasta fiind urmată în acest an de mai multe update-uri.

Dar compania a nemulţumit utilizatorii, care spun că schimbările nu erau necesare şi fac platforma mai greu de utilizat. O petiţie lansată pe change.org, care cere companiei să elimine update-ul, a atras peste 1,2 milioane de semnături, informează news.ro.

Publicarea rezultatelor a şters alte 4 miliarde de dolari din valoarea companiei, care a scăzut în total cu 23 de miliarde de dolari de la un maxim atins la o zi de la lansarea acţiunilor Snap pe piaţă, în martie anul trecut.

Directorii companiei au recunoscut că noul design al aplicaţiei a afectat rezultatele, dar au spus că menţin planul, care are rolul să crească popularitatea aplicaţiei în rândul utilizatorilor şi al clienţilor de publicitate.

”Reproiectarea a creat numeroase oportunităţi şi ne vom continua eforturile de a rafina şi îmbunătăţi Snapchat”, a afirmat directorul general al Snap, Evan Spiegel.

Unii analişti au făcut o comparaţie cu Facebook, care şi-a reproiectat platforma fără prea mai probleme.

Facebook, a cărei platformă Instagram concurează direct Snapchat, a raportat săptămâna trecută o creştere surprinzător de mare a profitului şi a numărului de utilizatori, fără semne că ar fi fost afectată de scandalul legat de gestionarea nepotrivită a datelor personale.

Numărul utilizatorilor activi ai Snapchat a crescut la 191 de milioane în trimestrul încheiat pe 31 martie, fiind sub aşteptările analiştilor, de 194,15 milioane.

Snap a mai adoptat un sistem de licitare pentru publicitate bazat pe software, care reduce costurile şi facilitează achiziţia de publicitate pe Snaptchat, dar care afectează veniturile pe termen scurt.

Veniturile companiei au scăzut la 230,7 milioane de dolari, fiind sub estimările de 244,5 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.