DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Acțiunile Transport Trade Services S.A au fost stabilite la 19,2 lei/acțiune

capital.ro
bursa

Acționarii vânzători anunţă că preţul final de ofertă pentru cele 15.000.000 acţiuni emise de TTS (Transport Trade Services) S.A. oferite în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de vânzare a fost stabilit la 19,2 lei/acţiune, arată Mediafax.

Ca urmare a închiderii Ofertei, TTS va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium. La acest preț final de ofertă capitalizarea estimată a companiei este de 576 milioane lei.

“Oferta Publică reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a TTS Grup care își va putea valorifica mai bine potențialul de creștere. Deschiderea către piață înseamnă o dinamică diferită în elaborarea planurilor, transparență și dialog, benefice pentru evoluția companiei. Vedem interesul investitorilor ca pe o încurajare a eforturilor echipei TTS. Așteptăm listarea pe Bursa de Valori București și pașii următori cu încredere”, spune Petru Ștefănuț, Directorul General al TTS Grup.

Încrederea privind potențialul de creștere vine și în contextul perspectivelor favorabile privind transportul pe apă, atât maritim cât și pe ape interioare, un sector considerat strategic la nivelul UE, care permite realizarea a 76% din comerțul extern al UE și 40% din comerțul intern. La nivelul întregii Uniuni Europene, este planificată o creștere de 25% a ponderii transportului pe ape interioare până în 2030 și cu 50% până în 2050. Prin urmare, compania apreciază că vor fi programe de dezvoltare care vor oferi posibilitatea accesarii de fonduri europene nerambursabile pentru continuarea modernizării activelor și digitalizării proceselor in cadrul TTS Grup.

“Investițiile făcute constant în modernizare, in ultimii 20 de ani, ne-au ajutat să avem în acest moment un indicator privind emisiile GNG sub jumătate din media europeană, pentru transportul fluvial. Ne vom valorifica experiența și atuu-rile pentru a beneficia de acest momentum privind transportul pe ape interioare cu obiectivul de a extinde operațiunile și de a obține sinergii cu actuala structură integrată a grupului” – conchide Ion Stanciu, acționar, membru al C.A. și Director General Adjunct al TTS.

Ofertanții au realocat 5% din Acțiunile Oferite din tranșa investitorilor instituționali către tranșa investitorilor de retail. Dimensiunea finală a tranșei alocate investitorilor de retail este de 20%, după cum urmează: 10% din acțiunile oferite, subtranșa A, reprezentând 1.500.000 de acțiuni și 10% din acțiunile oferite, în subtranșa B, reprezentând 1.500.000 de acțiuni. Dimensiunea finală a tranșei investitorilor instituționali este de 80% din acțiunile oferite, respectiv 12.000.000 de acțiuni.

Tranzacţionarea acţiunilor TTS pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul de piaţă "TTS" se aşteaptă să înceapă în următoarele două săptămâni.

Perioada de subscriere a Ofertei a fost între 24 mai 2021 şi 04 iunie 2021. Oferta a avut ca obiect vanzarea a 15.000.000 acţiuni existente ale TTS, deținute de acționarii TTS.

În prezent, TTS împreună cu societățile pe care le consolidează este cel mai puternic furnizor de servicii logistice integrate de pe Dunăre: deține o flotă de macarale plutitoare, silozuri și platforme în porturi precum și cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de nave fluviale (din care 420 nave nepropulsate cu o capacitate totală de 768 mii tone). Activitatea sa include expediția de mărfuri, transportul fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare și acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.

Operațiunile comerciale ale TTS (Grup) se desfășoară în 9 țări, respectiv în România, Serbia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ucraina și Germania. TTS (Grup) detine active pentru incarcare-descarcare marfa, platforme, macarale, magazii, silozuri in 10 terminale portuare, trei în Constanța și 7 pe cursul Dunării (Brăila, Galați, Giurgiu, Oltenița, Bechet și Turnu Severin în România, precum și Fajsz în Ungaria).

În 2020, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 mil lei, EBITDA de 114 milioane lei și un profit net de 44 milioane lei, și-a menținut profitabilitatea și a crescut eficiența prin restructurare și modernizare. TTS (Grup) a fost responsabil în 2020 pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacității și dimensiunii flotei proprii, poziționându-se ca cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.