Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile UiPath au scăzut cu 6,2% la o oră şi jumătate de la începutul şedinţei de tranzacţionare din New York

UiPath
UiPath

Acţiunile UiPath (simbol bursier PATH), cel mai mare startup de IT pornit din România, scădeau miercuri, 15 decembrie cu 6,2% la o oră şi jumătate de la începutul şedinţei de tranzacţionare din New York, conform MarketWatch.

Compania listată pe Wall Street, cea mai puternică bursă la nivel mondial, a suferit un declin de 42% de la oferta publică iniţială (IPO) desfăşurată în luna aprilie. În prezent, capitalizarea ajunge la 20 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni atinge 40 de dolari, un nou minim istoric, scrie ZF.

Săptămâna trecută, UiPath a raportat rezultatele financiare aferente celor mai recente nouă luni, până la încheierea lunii octombrie, potrivit calendarului american de raportări. Astfel, în intervalul februarie-octombrie 2021, societatea a avut pierderi de 463 de milioane de dolari la venituri de 603 milioane de dolari.

Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă din 2020, pierderile au fost de 119 milioane de dolari la venituri de 400 de milioane de dolari. Pierderea netă pe acţiune a fost de 1 dolar vs. 0,72 dolari la nouă luni din 2020, potrivit Mediafax.ro.

Aşa cum arată un text citat de Nasdaq în luna octombrie, analiştii identifică greu principala problemă a companiei, punându-se întrebarea dacă UiPath poate continua să inoveze. Acum, platforma sa de automatizare, care poate executa o mulţime de sarcini de business, pare să fie un adevărat hit în rândurile clienţilor. Totodată, managementul investeşte masiv în aşa-numita automatizare semantică, care încorporează în platformă mai multe procese AI (inteligenţă artificială), permiţându-i să acţioneze şi să gândească în mod critic, asemenea unui om.

Dacă managementul dezvoltă respectivul trend şi va continua să conducă piaţa roboţilor software (RPA), estimată că ar creşte de la 17 miliarde de dolari în 2020 la 30 de miliarde de dolari în 2024, compania ar avea şanse să schimbe traseul pe care l-a adoptat de la listare până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.