Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile unei mari bănci europene, prezentă și în România, s-au prăbușit la bursă

zf.ro
grafic scadere

Pieţele bursiere europene au închis în scădere accentuată, luni, în timp ce investitorii aşteaptă un val de decizii ale băncilor centrale referitoare la dobânzile de referinţă, în această săptămână, transmite CNBC, informează News.ro.

Acţiunile Societe Generale (BRD în România n.rn) au scăzut luni cu 12%, după ce a treia mare bancă din Franţa a declarat că se aşteaptă la o creştere mică sau deloc a vânzărilor anuale în următorii ani, într-un plan strategic mult aşteptat al noului său director general Slawomir Krupa, care a preluat conducerea grupului în mai.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,18%, toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Indicii din sectorul asistenţei medicale, călătoriilor şi băncilor au condus pierderile, cu scăderi de aproximativ 1,8%.

Decizia Rezervei Federale a SUA referitoare la politica monetară va fi anunţată miercuri.

În timp ce investitorii anticipează pe scară largă că banca centrală va menţine ratele dobânzilor la nivelul actual, ei vor urmări cu atenţie pentru a înţelege mai bine poziţia băncii centrale faţă de inflaţie.

Este o săptămână crucială în sectorul bancar

Tot săptămâna aceasta, banca centrală a Australiei îşi va publica marţi procesele-verbale pentru şedinţa sa de politică din 5 septembrie, Banca Naţională Elveţiană va lua cea mai recentă decizie privind dobânda cheie, iar vineri Banca Japoniei îşi va încheia întâlnirea de politică monetară.

Banca Populară a Chinei îşi va publica la rândul ei, vineri, deciziile privind dobânda de bază pentru împrumuturi.

În Europa, săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a majorat dobânda cheie cu 0,25 de puncte procentuale, o a zecea majorare consecutivă, ducând dobânda de referinţă la un nivel record de 4%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,39%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,76%. FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,07%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid 0,71%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.