Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Active Watch, după Lista Neagră a presei anunțată de AUR: Încalcă flagrant principiile vieții democratice

Active Watch
Active Watch

Organizația Active Watch a criticat derapajul partidului AUR la adresa mass-media spunând că „încalcă flagrant principiile vieții democratice, prin instigarea cetățenilor să contribuie la crearea unei liste negre a instituțiilor de media pe care le etichetează ca fiind „toxice”.

„Într-un nou derapaj populist, partidul parlamentar AUR încalcă flagrant principiile vieții democratice, prin instigarea cetățenilor să contribuie la crearea unei liste negre a instituțiilor de media pe care le etichetează ca fiind „toxice”. Considerăm că astfel de strategii de comunicare și de divizare în spațiul public nu au nicio legătură cu anul 2022, dar sunt similare cu strategiile adoptate de partide care au pus bazele unor regimuri dictatoriale și autoritare din secolul trecut. Drept urmare, solicităm conducerii AUR să retragă postarea din data de 26 ianuarie 2022.Considerăm că acest tip de comunicare excede limitele parlamentarismului și ale libertății de exprimare, prin impactul negativ asupra publicului larg, dar și asupra instituțiilor media vizate de această campanie de înfierare.

Le reamintim liderilor AUR că, fără aceste „organe de presă” care de-a lungul timpului au investigat disfuncționalitățile sistemice din statul român, spațiul civic și democratic ar fi fost mult mai restrâns.

Spre deosebire de cei mai mulți dintre cetățeni, politicienii și partidele politice au obligația să își cenzureze discursul și gesturile publice atunci când acestea pot avea consecințe ce nu pot fi controlate sau asumate", potrivit hotnews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.