DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Activele nete ale fondurilor de investiţii din România au scăzut la 26,2 miliarde lei, în februarie

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Activele nete ale celor 187 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut cu 1% în februarie, până la nivelul de 26,2 miliarde de lei (5,6 miliarde de euro), înregistrând o scădere cumulată de 0,5% după primele două luni ale anului, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Ieşirile nete ale lunii februarie au totalizat 208 milioane de lei, respectiv 44,7 milioane de euro.

"Activele nete ale celor 74 de fonduri deschise locale au scăzut în luna februarie faţă de luna precedentă cu 1%, respectiv până la nivelul de 22,5 miliarde lei RON (4,8 miliarde de euro), în vreme ce scăderea în anul curent a fost de 1,1%. Fondurile deschise locale au înregistrat în luna februarie ieşiri nete de 232,7 milioane de lei (50 milioane de euro), fiind vizate fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (-179,2 milioane de lei), cele reunite sub categoria 'altele' (-66,2 milioane lei) şi cele cu capital garantat (-6,6 milioane de lei), în vreme ce fondurile de randament absolut (+9,8 milioane de lei), cele diversificate (+7,4 milioane de lei), cele de acţiuni (+1,8 milioane de lei) şi cele monetare (+0,3 milioane de lei) au beneficiat de intrări nete", se arată în document.

Activele nete exprimate în lei ale celor 96 de fonduri deschise străine distribuite în România au scăzut cu 0,4% comparativ cu luna ianuarie, până la nivelul de 3 miliarde de lei (646 milioane de euro) şi au înregistrat de la începutul anului o creştere de 2,4%, anunță Agerpres.

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 11,8% în totalul activelor fondurilor deschise de investiţii, au avut în luna februarie intrări nete de 27 milioane lei (5,8 milioane de euro). Activele nete ale celor 17 fonduri închise (cu excepţia SIF şi FP) s-au diminuat cu 3,2% în luna raportată, până la 745 milioane de lei (159,8 milioane de euro). Aceste fonduri au avut ieşiri nete în luna februarie de 2,2 milioane de lei (-0,5 milioane de euro) şi o creştere a activelor nete în acest an de 5,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.