Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activiștii de mediu anunță un protest global în luna septembrie, după o pauză impusă de virusul SARS-CoV-2

pumn

Fridays for Future (''Vineri pentru viitor'') planifică un alt protest global pe teme de mediu pentru luna septembrie, după ce pandemia de COVID-19 a forţat această mişcare globală a tinerilor preocupaţi de încălzirea globală să ia o pauză, a anunţat un important activist din Germania, potrivit DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Studiu șocant: S-a descoperit că există riscul mai mare de a lua COVID-19 acasă, decât de la străini

''După îndelungi consultări cu activişti din diferite locuri de pe glob, am decis să convocăm următoarea grevă climatică globală pentru data de 25 septembrie'', a declarat Luisa Neubauer pentru DPA.

Decizia nu a fost uşoară, a adăugat aceasta. Formele concrete de protest care vor fi puse în practică sunt încă în discuţii.

''Din cauza ignoranţei din momentul actual în ceea ce priveşte politicile climatice, dorim în mod clar să ieşim din nou pe străzi'', a spus tânăra activistă în vârstă de 24 de ani.

De la debutul pandemiei, mişcarea Fridays for Future, înfiinţată de adolescenta suedeză Greta Thunberg şi de alţi colegi activişti, şi-a mutat mare parte din activitate în mediul online.

În septembrie 2019, mişcarea a condus o serie de proteste cu participare masivă, precum şi greve şcolare desfăşurate în diferite locuri de pe glob în cadrul unei demonstraţii fără precedent de solidaritate cu tinerii preocupaţi de viitorul planetei.

Au urmat alte demonstraţii la scară largă până când adunările de oameni au fost interzise ca parte din măsurile destinate stăvilirii pandemiei de COVID-19.

''Este bine că Fridays for Future se vor relua din septembrie după ce au fost sistate la începutul anului'', a precizat Nick Heubeck, un alt membru proeminent al filialei germane a mişcării.

Neubauer a spus că filialele locale ale mişcării vor ţine cont de riscurile de infectare şi vor impune norme stricte de igienă în timpul demonstraţiilor din septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.