Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea Barnevernet - Norvegia în ultimii ani: În 40% dintre cazuri sunt implicați părinți imigranți

cazul-socant-care-a-dus-la-infiintarea-barnevernet-renate-weber-face-dezvaluiri-uluitoare-355422

cazul-socant-care-a-dus-la-infiintarea-barnevernet-renate-weber-face-dezvaluiri-uluitoare-355422În anul 2014, aproximativ 53.000 de mii de copii au primit ajutor sub diverse forme din partea Serviciului de protecție a copilului din Norvegia. Pe de altă parte, datele mai arată că aproximativ 3% dintre copiii străini din Norvegia sunt plasați în creșterea unor familii surogat.

Peste 8 din 10 cazuri au reprezentat măsuri de asistență voluntară. Ajutorul poate fi acordat sub forma de îndrumare a părinților cu privire la practicile parentale, consiliere sau ajutor economic.

Statisticile Directoratului norvegian pentru copii, tineri și afaceri familiale arată că 11.200 de copii au trăit în familii surogat norvegiene, în anul 2014. Pe parcursul anului, 1665 de copii au fost luați de lângă părinții lor. În fiecare zi a anului, aproximativ 3-4 copii sunt despărțiți de părinți, se arată într-un comunicat emis de ambasadele Norvegiei din mai multe state, preluat de Prague Post.

Activitatea Barnevernet în cazul copiilor proveniți din familii de imigranți:

Aproximativ 3% dintre copiii străini din Norvegia sunt plasați în creșterea unor familii surogat. De asemenea, aproximativ 40% dintre copiii aflați în grija Barnevernet provin din părinți cu statut de imigranți.

Afternoon paper, citat de Thinkprogress, raportează că Barnevernet a luat în custodie în anul 2013 aproximativ 3.000 de copii din părinți proveniți din alte țări decât Norvegia.

În momentul de față, Barnevernet instrumentează 7 cazuri în care sunt implicați 16 copii cu părinți români, inclusiv cel al familiei Bodnariu, a explicat ambasadorul României la Oslo, Adrian Davidoiu, pentru Gândul.

Într-un interviu pentru ziarul norvegian Verdens Gang, avocata Thea Totland a declarat că a observat în ultimii ani o creștere a cazurilor în care nu există o problemă a lipsei de îngrijire, ci mai degrabă abilitatea unui părinților de a-și îngriji copiii este judecată pe baza unei opinii și a unui set de cerințe pe care mulți nu le pot îndeplini.

Citește și: Motive folosite de Protecția Copilului din Norvegia: Hainele curate nu sunt împachetate cum trebuie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.