Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea de urgenţă a ISU Bihor ocupată in principal cu combaterea infectării cu Covid-19 şi incendiile de vegetaţie

Primaria Brasov
autospeciala SMURD ISU

Misiunile în vederea prevenirii şi combaterii infectării cu virusul COVID-19 au fost cele mai numeroase din totalul intervenţiilor în situaţii de urgenţă de la începutul acestui an, fiind urmate de acţiunile pentru stingerea incendiilor, în această privinţă incendiile de vegetaţie fiind mai numeroase, se arată într-un raport de activitate pe primele patru luni, remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului ISU Bihor, în perioada ianuarie - aprilie a acestui an, în zona de competenţă a ISU Bihor s-au desfăşurat 4.756 misiuni ale subunităţilor de pompieri militari şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, în medie 39 misiuni pe zi.

Cele 4.756 misiuni desfăşurate de pompierii militari bihoreni sunt defalcate în: 1.085 intervenţii în situaţii de urgenţă, 2.959 intervenţii ale echipajelor SMURD şi 712 exerciţii şi recunoaşteri în teren.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

"Din totalul de 1.085 de intervenţii, cele mai multe au fost la alte intervenţii - 251 (23%), adică misiuni în vederea prevenirii şi combaterii infectării cu virusul COVID-19, incendii de vegetaţie uscată şi altele - 247 (23%), incendii - 224 (21%), asigurarea supravegherea zonei - 141 (13%) şi alte situaţii de urgenţă - 99 (9%) (intervenţii la inundaţii şi pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, misiuni pirotehnice, intervenţii ale echipajului de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară - CBRN)", se menţionează în comunicat.

În primele patru luni ale anului, echipajele de pompieri militari paramedici şi echipajul de terapie intensivă mobilă ale SMURD Bihor au desfăşurat 2.959 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă. Echipajele SMURD Bihor au acţionat pentru salvarea victimelor a 208 accidente rutiere, la 15 dintre aceste evenimente impunându-se intervenţia echipajelor de descarcerare ale subunităţilor inspectoratului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.