Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actor rus celebru, pus sub acuzare penală pentru declaraţii împotriva Rusiei: ironia sorții face că a jucat într-un film despre campania Uniunii Sovietice

themoscowtimes.com
Artur Smolianinov

Actorul rus Artur Smolianinov a fost pus sub acuzare penală în ţara sa natală după ce ar fi făcut declaraţii "anti-ruse" într-un interviu acordat unui ziar, au anunţat luni autorităţile ruse, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

  • Context: Artur Smolianinov, care a jucat în filmul din 2005 "The 9th Company" despre campania militară a Uniunii Sovietice în Afganistan, a declarat într-un interviu acordat săptămâna trecută că ar lupta pentru Ucraina, nu pentru Rusia, dacă ar fi trebuit să participe la război. Smolianinov a anunţat în octombrie anul trecut că nu mai locuieşte în Rusia.

Declaraţiile sale - într-un interviu acordat Novaya Gazeta Europe, un ziar interzis în prezent în Rusia - au fost condamnate de mai mulţi parlamentari ruşi, unul dintre aceştia afirmând că actorului ar trebui să i se interzică participarea la toate filmele finanţate de statul rus.

"Voi face apel la Comitetul rus de Investigaţii pentru a cere deschiderea unei anchete penale împotriva acestui trădător", a declarat parlamentarul Biisultan Khamzaev pentru agenţia de presă RIA.

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunţat luni că a deschis o anchetă penală împotriva lui Smolianinov după ce aceasta a oferit un interviu unei "publicaţii occidentale", dar nu a oferit alte detalii.

După lansarea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, zeci de actori şi artişti ruşi au fugit în străinătate de teama de a nu încălca prevederile noilor legi ale Rusiei privind răspândirea de informaţii false despre războiul din Ucraina, despre care Moscova afirmă că este "o operaţiune militară specială", sau privind discreditarea armatei ruse.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.