Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actori, foști studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu actriței Olga Tudorache la TNB

agerpres.ro
olga tudorache actori omagiu

Actori, foști studenți și oameni simpli au venit vineri la Teatrul Național din București pentru a-i aduce un ultim omagiu actriței Olga Tudorache, care a murit în noaptea de marți spre miercuri la vârsta de 88 de ani, scrie AGERPRES.

"Eu acum am venit doar să-i mulțumesc pentru tot ce mi-a dăruit. Mi-a deschis ușa în teatru. (...). E un fel de lanț în teatru când te atinge o asemenea dimensiune, o stea, parcă te botează. Îi sunt dator sufletește. (...) Acum, doamna Olga, sufletul ei s-a stins, dar, în același timp, pe cerul teatrului s-a aprins o stea. Vă puteți închipui teatrul cu un cer deasupra? Nume ca Aristizza Romanescu, Aura Buzescu, Elvira Budeanu, Lucia Sturdza Bulandra, Dina Cocea vor fi pe cerul nostru", a spus actorul Dan Puric, care a amintit că în urmă cu 36 de ani a dat examen de intrare în teatru cu Olga Tudorache.

La rândul său, actorul Doru Ana a amintit că face parte din prima promoție a Olgăi Tudorache.

Citeşte şi: Festivalul Național de Teatru se deschide oficial cu spectacolul 'Hamlet | Collage'

"Fac parte din prima promoție a doamnei Olga. Suntem, așa cum spunea și Florin Călinescu, marea iubire. Noi am fost prima promoție, eu, Adriana Șchiopu, Rodica Negrea, Florin Călinescu, Marcel Lepădatu, Angela Ioan și încă doi colegi care sunt plecați. (...) În primul rând, ea ne-a transmis respect față de meserie și disciplină. (...) Marea majoritate dintre noi, așa cum vedeți și pe scenă, au acest respect și dragoste față de meserie, a mărturisit Doru Ana.

Actorul Demeter Andras a declarat că a venit să-i aducă "un ultim și sincer omagiu".

"În astfel de momente, în care societatea românească are poate mai mare nevoie decât oricând de modele umane și profesionale, dispariția domniei sale este cu atât mai dureroasă și, aș spune, chiar usturătoare", a spus Demeter Andras.

Citeşte şi: Facebook a început testele. Cum va funcţiona noul serviciu paywall

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Olga Tudorache a părăsit Teatrul Național în jurul orei 14,30, în aplauzele tuturor celor prezenți.

De la Teatrul Național, sicriul a fost dus la Biserica Krețulescu, unde va avea loc, sâmbătă, de la ora 11,30, ceremonia funerară. Înmormântarea va fi la Cimitirul Bellu.

La Teatrul Național a fost prezent și fiul marii actrițe, Alexandru Avram.

Printre cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu s-au aflat Mitică Popescu, Sanda Manu, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, Carmen Tănase, Richard Bovnoczki, Emilia Dobrin, Constantin Dinulescu, Nicolae Mandea — rectorul UNATC, dramaturgul Radu F. Alexandru.

Coroane de flori au fost trimise de președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Mihai Tudose, Ministerul Culturii, Teatrul Mic, Teatrul Național "I.L. Caragiale", Televiziunea Română, Uniunea Cineaștilor din România, UNATC.

Citeşte şi: Morgan Freeman îl va interpreta într-un film biografic pe fostul secretar de stat al SUA Colin Powell .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.