Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Național de Teatru se deschide oficial cu spectacolul 'Hamlet | Collage'

sala mare tnb

Festivalul Național de Teatru, ediția a 27-a, se deschide oficial vineri cu spectacolul eveniment "Hamlet | Collage", după William Shakespeare, în regia lui Robert Lepage, producție a Teatrului Națiunilor din Moscova, care va fi prezentat la Sala Mare a Teatrului Național "I. L. Caragiale" din București, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Facebook a început testele. Cum va funcţiona noul serviciu paywall

Festivalul, care se va desfășura în perioada 20 — 30 octombrie, va oferi publicului un număr record de reprezentații — 91 — în 16 spații din Capitală. Vor fi prezentate 53 de producții, realizate în 40 de teatre din București și din țară, creații ale unor importanți regizori români și străini.

Selecția spectacolelor îi aparține criticului de teatru Marina Constantinescu, directorul artistic al festivalului.

În cadrul FNT vor fi prezente alte două spectacole din străinătate — "Romeo și Julieta" de Serghei Prokofiev, după W. Shakespeare, coregrafia — Angelin Preljocaj, producție a Companiei Ballet Preljocaj din Franța (prezentat pe 29 octombrie) și "Să trăiești orice ar fi (Barbara)" / "Vaille Que Vivre (Barbara)" o colaborare artistică Vincent Huguet & Chris Gandois, producție Les Visiteurs du soir în coproducție cu L'Onde Theatre Centre d'art de Velizy-Villacoublay, spectacol prezentat pe 30 octombrie, în închiderea festivalului.

Tot în prima zi de FNT vor putea fi văzute spectacolele "Don Juan" (regia Andrei și Andreea Grosu), la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de la ora 18,00, "Deșteptarea primăverii" în regia lui Vlad Cristache, la Teatrul Mic, de la ora 18,00, "O intervenție" (regia Radu Iacoban), la Teatrul ACT, de la ora 20,00, "Artist Talk" de Gianina Cărbunariu, la Sala Mare de la ARCUB, de la ora 22,00, și "Înaintea Erei Noastre" (regia Daniel Chirilă), la Teatrul LUNI de la Green Hours, de la ora 22,00.

Spectacolele și evenimentele conexe din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul Național "I. L. Caragiale", Teatrul Odeon, Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra", Teatrul "Nottara", Teatrul Mic, ARCUB, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul ACT, Teatrul Excelsior, Teatrul de Artă București, Green Hours, Replika, Linotip, Spice Club & Pub, Creart.

În fiecare an, FNT omagiază o personalitate marcantă a teatrului românesc, ediția din acest an fiindu-i dedicată actorului Victor Rebengiuc.

Un eveniment special va fi spectacolul aniversar Nicu Alifantis, produs de Festivalul Național de Teatru, "A treisprezecea noapte", prezentat la Teatrul Bulandra, pe 27 octombrie, dar și un dialog inedit între criticul de teatru, profesorul și teoreticianul George Banu și actorul și regizorul Ion Caramitru, directorul TNB și președintele UNITER, pe scena Ateneului Român, pe 28 octombrie.

FNT are și un amplu program de evenimente conexe — expoziții, lansări de carte, întâlniri cu artiști invitați din străinătate.

La ediția din acest an, FNT se implică și într-un demers umanitar important: pe lângă licitația anuală de la Artmark, prin care se strâng bani pentru artiștii aflați în suferință, sprijină și campania de fundraising pentru construirea primei Clinici integrate de Oncologie și Radioterapie la Spitalul de Copii "Marie Curie" din București.

Festivalul Național de Teatru este produs de UNITER, ARCUB și Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Primăria Municipiului București.

Citeşte şi: Morgan Freeman îl va interpreta într-un film biografic pe fostul secretar de stat al SUA Colin Powell .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.