Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul american James Earl Jones nu va mai asigura vocea personajului Darth Vader din franciza 'Star Wars'

Darth Vader

Actorul James Earl Jones reprezintă vocea aflată în spatele legendarului personaj Darth Vader din franciza "Star Wars", însă actorul american, ajuns între timp la vârsta de 91 de ani, a decis să renunţe la acest rol, informează BBC.

Într-un interviu acordat pentru Vanity Fair, coordonatorul editorilor de sunet care lucrează pentru "Star Wars", Matthew Wood, a dezvăluit că James Earl Jones "intenţioneză să renunţe la acest personaj".

Vocea starului american a fost remasterizată folosind înregistrări din filmele originale ale francizei "Star Wars" pentru a fi inclusă în recentul serial "Obi-Wan Kenobi" lansat de Disney+.

Au fost utilizate şi unele dintre înregistrările de arhivă care conţineau vocea lui James Earl Jones.

Pentru proiectele viitoare ce vor fi lansate în cadrul francizei "Star Wars", actorul american şi-ar fi dat deja permisiunea ca Disney şi Lucasfilm să folosească un soft de inteligenţă artificială şi înregistrări de arhivă pentru a-i recrea vocea, potrivit Agerpres.

Actorul american a primit mulţumiri pentru sfaturile oferite despre felul în care ar trebui jucat personajul Darth Vader în serialul "Obi-Wan Kenobi", iar Matthew Wood l-a descris ca pe "un bunic binevoitor".

Familia actorului s-a declarat încântată de felul în care vocea lui James Earl Jones a fost recreată de Respeecher, o companie ucraineană specializată în editare şi clonare de sunet, cu sediul general la Kiev.

Respeecher a colaborat anterior cu Lucasfilm pentru a crea vocea unei versiuni tinere a personajului Luke Skywalker pentru un alt serial lansat de Disney+, intitulat "The Book of Bobba Fett".

James Earl Jones a asigurat vocea personajului Darth Vader în filmul care a lansat această franciză, "Star Wars: A New Hope" (1977), precum şi în cele două continuări ale acestuia, "Star Wars: The Empire Strikes Back" (1980) şi "Star Wars: Return of the Jedi" (1983).

Ulterior, actorul american a reluat acest rol şi în filme precum "Rogue One" - primul opus dintr-o antologie inspirată din "Star Wars" - şi "Star Wars: The Rise of Skywalker" - al treilea opus dintr-o trilogie sequel.

Un alt actor a purtat de fiecare dată costumul lui Darth Vader pentru a asigura secvenţele de mişcare ale faimosului personaj negativ, inclusiv regretatul David Prowse, în timp ce James Earl Jones asigura vocea gravă şi de acum instantaneu recognoscibilă a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.