Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul de teatru şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca Shakespeare in Love şi Mrs Brown, a murit la vârsta de 72 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul de teatru şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, a murit la vârsta de 72 de ani din cauza unui cancer, informează BBC, relatează News.ro.

Anunţul a fost făcut vineri de Royal Shakespeare Company (RSC), cu care colabora de mult timp. Directorul artistic al companiei, Gregory Doran, care era soţul lui Sher, a petrecut ultiemele săptămâni îngrijindu-l.

Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru, preferatul prinţului Charles, aşa cum a afirmat alteţa sa regală în trecut, Sher a jucat la RSC roluri precum Richard III, regele Lear şi Macbeth, care i-au adus faimă.

Interpretarea dată de el regelui Richard III i-a adus în 1985 un premiu Olivier.

Preşedintele RSC, Shriti Vadera, a transmis că actorul era iubit în organizaţie şi că „a atins şi îmbogăţit vieţile multor oameni”.

Între filmele în care a jucat se numără „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, iar între producţiile de televiziune, „The History Man” şi „Murphy's Law”.

Născut şi crescut în Africa de Sud, Antony Sher s-a alăturat RSC în 1982. A devenit artist asociat de onoare al companiei din Stratford-upon-Avon în Warwickshire.

În 2010, el a povestit într-un interviu BBC despre prima lui vizită la Royal Shakespeare Company, pe care a descris-o drept una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii lui.

Antony Sher a primit însemnele de cavaler în 2000, iar în 2005, el şi Doran, pe care l-a cunoscut la RSC, s-au numărat între primele cupluri de homosexuali care au încheiat un parteneriat civil în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.