Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul francez Vincent Lindon va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

cinemablend.com
festival cannes

Actorul francez Vincent Lindon, recompensat pe Croazetă cu premiul de interpretare masculină în 2015, va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 17-28 mai, au anunţat marţi organizatorii evenimentului într-un comunicat.

Vincent Lindon va prelua funcţia de preşedinte al juriului de la cineastul american Spike Lee, care, alături de juriul pe care l-a condus în iulie 2021, a acordat filmului "Titane", regizat de Julia Ducournau şi în care a jucat Vincent Lindon, trofeul Palme d'Or la ediţia de anul trecut a festivalului, precizează AFP.

Vincent Lindon, recompensat cu premiul de interpretare masculină în 2015 pentru rolul jucat în filmul "La Loi du Marché", regizat de fraţii Coen, va înmâna trofeul Palme d'Or din 2022 unuia dintre cele 21 de filme selectate în Competiţia Oficială, sâmbătă, 28 mai, în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului, care va fi difuzată în direct de France Televisions., precizează comunicatul organizatorilor.

Isabelle Huppert a fost ultima personalitate franceză care a prezidat, în 2009, juriul Festivalului de la Cannes. În istoria evenimentului, artiştii francezi au deţinut de mai multe ori această titulatură cu ocazia unor ediţii aniversare: Yves Montand în 1987 la cea de-a 40-a ediţie, Gerard Depardieu în 1992 la cea de-a 45-a ediţie şi Isabelle Adjani în 1997 la cea de-a 50-a ediţie, potrivit Agerpres.ro.

"Este o imensă onoare şi o mare mândrie pentru mine să mi se încredinţeze, în mijlocul acestui tumult de evenimente multiple care se petrec în lume, splendida şi dificila sarcină de a prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes", a declarat Vincent Lindon, citat în acelaşi comunicat.

Anunţul de marţi a pus capăt unui suspans îndelungat: de obicei, preşedintele juriului de la Cannes este anunţat la începutul anului, iar componenţa juriului este dezvăluită cu câteva săptămâni înainte de debutul festivalului.

Însă, în 2022, odată cu redeschiderea cinematografelor în perioada post-pandemie şi cu avântul fără precedent al serialelor de televiziune, "toţi artiştii lucrează", a precizat la jumătatea lunii aprilie Thierry Fremaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, pentru a justifica această întârziere din calendarul evenimentului.

Vincent Lindon va fi însoţit în juriul din acest an de opt personalităţi din industria cinematografică - patru femei şi patru bărbaţi: Rebecca Hall (actriţă, producătoare, scenaristă, regizoare - Marea Britanie/SUA), Deepika Padukone (actriţă - India), Noomi Rapace (actriţă - Suedia), Jasmine Trinca (actriţă, regizoare - Italia), Asghar Farhadi (regizor, producător, scenarist - Iran), Ladj Ly (regizor, scenarist, actor, producător - Franţa), Jeff Nichols (regizor, scenarist - SUA) şi Joachim Trier (regizor, scenarist - Norvegia).

De asemenea, organizatorii Festivalului de la Cannes au anunţat că primul lungmetraj regizat de Jasmine Trinca, intitulat "Marcel!", va fi proiectat în afara competiţiei oficiale, în secţiunea Séances Spéciales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.