Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Jussie Smollett a fost găsit vinovat de 16 capete de acuzare de instanţa din Chicago

lipstickalley.com
jussie smollette

Actorul american Jussie Smolett a fost inculpat, vineri, de instanţa din Chicago după ce a fost acuzat că a simulat în ianuarie un atac rasist şi homofob pentru a câştiga imagine şi a promova în carieră, potrivit mass-media americane, citate de AFP.

Cântăreţul şi actorul în vârstă de 36 de ani, de culoare şi homoxesual, a fost urmărit pentru mărturie falsă, după o anchetă care a concluzionat că a inventat o agresiune pretinzând că este victima.

Detalii despre cele 16 capete de acuzare nu au fost oferite de mass-media sau de autorităţile judiciare din Chicago.

Fiecare acuzaţie este pedepsită cu 3 ani de închisoare şi o amendă de 25.000 de dolari, potrivit Reuters.

Jussie Smollett a fost una dintre vedetele din serialul "Empire". Producătorii au renunţat la colaborarea cu el pentru ultimele două episoade ale sezonului în curs după dezvăluirea cazului.

El a depus o plângere la sfârşitul lunii ianuarie, afirmând că a fost agresat de doi indivizi mascaţi în centrul oraşului Chicago, care l-au insultat înainte de a-l lovi.

Poliţia i-a găsit pe cei doi presupuşi agresori, doi fraţi originari din Nigeria, Ola şi Abel Osundairo, pe care în realitate i-a plătit cu 3.500 de dolari pentru a simula acest atac.

"Plângerile false provoacă daune reale", a declarat şeful poliţiei din Chicago, Eddie Johnson, acuzându-l pe Smollett că a "exploatat durerea şi furia rasistă pentru a promova în carieră".

Presupusa agresiune a provocat o puternică emoţie şi a declanşat critici, actorul primind susţinerea multor personalităţi. Dar Poliţia şi-a exprimat rapid suspiciunea în privinţa faptelor.

Jussie Smollett, care susţine că este nevinovat, a fost trimis în faţa tribunalului din Chicago pe 21 februarie, înainte de a fi eliberat pe cauţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.