Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Jussie Smollett a pledat nevinovat dar în cazul său apare o fostă asistentă a lui Michelle Obama

vox
Jussie Smollett

Actorul Jussie Smollett a pledat nevinovat, joi, la acuzațiile de inducere în eroare a poliției, o fostă asistent al lui Michelle Obama fiind rugat de familia artistului să insiste ca poliția din Chicago să solicite implicarea FBI în rezolvarea atacului reclamat inițiat de acesta, arată Daily Mail potrivit mediafax.

Smollet a purtat ochelari de soare la intrarea în clădirea tribunalului dar nu a comentat în niciun fel reacțiile fanilor săi care scandau ”Justice for Jussie” (dreptate pentru Jussie).

Actorul a pledat nevinovat la acuzațiile formulate în fața unui nou judecător desemnat.

Cu această ocazie s-a aflat că familia lui Smollet a angajat-o pe Tina Tchen, fostă asistentă a lui Michelle Obama, soția fostului președinte american, pentru a-i ajuta să orienteze investigația în direcția dorită. Tchen a luat legătura cu procurorul Kimberly Foxx pentru a determina poliția să înainteze cazul spre FBI. Familia a afirmat că era îngrijorată de informațiile care ajungeau la presă din partea poliției în primele ore de după incident.

Procurorul s-a recuzat ulterior din cauza legăturii cu Tchen și cu unele rude ale lui Smollett, cărora le-a scris mesaje cu promisiunea că îi va ține la curent.

Până la urmă, cazul nu a mai ajuns la FBI, pentru că nu au fost suficiente indicii că Smollett a fost victima unei crime motivate de ură, așa cum a susținut acesta la început.

Actorul a răspuns celor 16 capete de acuzare de tulburare a ordinii publice, pentru care riscă un maxim de 48 de ani de închisoare. Pentru fiecare dintre cele 16 acuzații, actorul riscă un maxim de trei ani de închisoare.

Jussie Smollett este acuzat că ar fi plătit doi bărbaţi care să pretindă că îl atacă "profitând de durerea şi furia provocată de rasism pentru a-şi impulsiona cariera”, susţine un reprezentant al Poliţiei din Chicago citat de CNN. Cei doi l-au lovit pe actor dar poliţia bănuieşte că zgârieturile şi vânătăile de pe faţa artistului au fost provocate ulterior, chiar de Smollett însuşi.

Actorul reclamase atacul de pe 29 ianuarie, afirmând că agresorii au făcut remarci rasiste şi homofobe, i-au legat o frânghie în jurul gâtului şi l-au stropit cu un lichid neidentificat. Iniţial, poliţia a tratat cazul reclamat de actorul gay de culoare ca pe o crimă motivată de ură. Ulterior, au apărut informaţii care l-au transformat pe Smollett din victimă în infractor. Îndoielile au apărut atunci când poliţia a declarat că nu a găsit incidentul pe niciuna dintre camerele de luat vederi din zonă. Actorul şi-a menţinut acuzaţiile iniţiale. Pe 13 februarie, poliţia a arestat doi fraţi, Abimbola Osundairo şi Olabinjo Osundairo care erau suspecţi în atacul împotriva artistului, dar cei doi au fost eliberaţi după ce poliţia a anunţat că a descoperit ”noi probe”. Avocatul celor doi a arătat că suspecţii au refuzat o înţelegere cu poliţia dar surse din rândurile forţelor de ordine susţin că fraţii cooperează cu anchetatorii. ”Nu e nevoie să faci o înţelegere ca să spui adevărul”, a spus avocatul. Poliţia spune că Jussie Smollett i-a plătit pe cei doi pentru că era ”nemulţumit de salariul pe care îl primea” pentru rolul pe care îl interpreta în serialul ”Empire”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.