Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Liam Neeson a fost premiat pentru contribuţia adusă Irlandei, dar şi umanităţii

map
Irlanda

Actorul irlandez Liam Neeson a primit o distincţie din partea preşedintelui Irlandei pentru rolul său în promovarea Irlandei şi pentru contribuţia adusă umanităţii, informează vineri Press Association. La primirea premiului, actorul, vizibil emoţionat, a dezvăluit că este precaut atunci când trebuie să ţină un discurs în public, anunţă Agerpres. ''Mi-e frică, în mod real, de a vorbi în public. Toată lumea spune 'o, eşti actor, ar trebui să fii bun la asta', însă nu este adevărat'', a spus Neeson.

Actorului i-a fost înmânat vineri Presidential Distinguished Service Award de către preşedintele Michael D Higgins, la reşedinţa oficială a acestuia în Dublin, cunoscută sub numele de Aras an Uachtarain. Premiul recunoaşte contribuţia deosebită a persoanelor de origine irlandeză care locuiesc peste hotare într-un număr mare de domenii, de la sport, la ştiinţă, acţiuni caritabile sau servicii sociale. Actorul a spus că este ''onorat'' şi ''foarte smerit'' şi că va continua să ''fie purtător de drapel pentru arta irlandeză'' şi pentru organizaţia UNICEF, din rolul său de ambasador.

Preşedintele Higgins l-a caracterizat pe actorul originar din Ballymena ca fiind ''un irlandez nemaipomenit din afara graniţelor ţării'' şi ''un laureat merituos'' al premiului. ''Am iniţiat premiul în 2012 pentru a onora irlandezii din afara graniţelor ţării care au adus o contribuţie importantă, nu doar pentru Irlanda, ci pentru umanitate în general''. ''Şi acesta este şi cazul lui Liam Neeson'', a adăugat preşedintele.

Actorul, care joacă în apreciatul film al lui Steven Spielberg, ''Lista lui Schindler'', este un susţinător înflăcărat al Teatrului liric din Belfast, unde şi-a început cariera, şi a Irish Arts Centre din New York, unde locuieşte în prezent. În ultimii ani, a sprijinit proiecte culturale irlandeze şi a acordat sprijin mai multor iniţiative pentru promovarea turismului irlandez.

De asemenea, a sprijinit campania UNICEF ''Believe In Zero'', atât în Irlanda, cât şi în Statele Unite, campanie care doreşte să aducă în atenţia opiniei publice situaţia critică a celor opt milioane de copii care mor înainte de împlinirea vârstei de cinci ani în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.