Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actrița Emma Thompson a fost înnobilată, devenind Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

wikipedia
emma thompson

Actrița britanică Emma Thompson a fost înnobilată, devenind Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, într-o ceremonie care a avut loc la palatul Buckingham din Londra, potrivit people.com, scrie Mediafax.

Ceremonia a avut loc miercuri, actrița în vârstă de 59 de ani fiind înnobilată de prințul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Thompson a declarat apoi pentru presă că a vrut să îl sărute pe prinț.

"Îl iubesc pe prințul William. Îl cunosc de când era mic și am râs împreună. I-am spus «Nu pot să vă sărut, nu-i așa?». Iar el a spus «Nu, nu puteți»", a povestit actrița pentru presă.

Emma Thompson a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.

Thompson este printre puţinii actori care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi rolul secundar din "În numele tatălui".

Citește și: Compozitorul şi muzicianul Francis Lai a murit la vârsta de 86 de ani - VIDEO

Actriţa britanică a fost recompensată şi cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.

Pe lângă actorie, vedeta britanică este cunoscută şi ca scenaristă. Pe lânga adaptarea pentru cinema a romanului Raţiune şi simţire" de Jane Austen, Thompson a scris şi scenariul filmelor din seria "Dădaca McPhee", în care a şi jucat.

Titlul de Comandor al Ordinul Imperiului Britanic este acordat pentru a recompensa contribuțiile la dezvoltarea artelor și științelor, implicarea în activități caritabile și alte servicii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.