Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa Françoise Fabian, în vârstă de 84 de ani, va lansa un album în primăvară

microfon

Actriţa Françoise Fabian, în vârstă de 84 de ani, va lansa un album cu cântece scrise pentru ea de Alex Beaupain, Charles Aznavour, Julien Clerc şi Vincent Delerm, a anunţat marţi pentru AFP ofiţerul de presă al artistei, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţ de MAXIMĂ importanţă: Măsuri de ULTIM MOMENT în caz de cutremur

În 2015, Françoise Fabian a interpretat două melodii de pe albumul "Les Gens dans l'enveloppe", scrise şi compuse de Alex Beaupain pentru a însoţi cartea omonimă a Isabellei Monnin.

Sedusă de această aventură, Fabian a început pregătirea primului album alături de Alex Beaupain, care a făcut apel la mari nume ale cântecului francez pentru a oferi actriţei un repertoriu original.

Julien Clerc, Vincent Delerm, Charles Aznavour, La Grande Sophie, Dominique A, Nicolas Kerr şi Jean-Claude Carrière, între alţii, au semnat zeci de titluri.

Albumul va fi lansat în această primăvară. Françoise Fabian va cânta pe scena Théâtre de l’Oeuvre din Paris, în toamnă.

Françoise Fabian şi-a început cariera în teatru în 1954, în regia lui Jean Meyer ("Le pirate"), la Comédie- Française. În 2016, ea a jucat pe scena Teatrului Odéon în "Tartuffe", pus în scenă de Luc Bondy.

În anii '60 şi '70, actriţa şi-a construit o solidă filmografie, filmând cu unii dintre cei mai mari regizori din epocă, de la Louis Malle ("Le voleur") la Eric Rohmer ("Ma nuit chez Maud"), trecând pe la Luis Buñuel ("Belle de jour"), Claude Lelouch ("La bonne année") sau Michel Deville ("Raphaël ou le débauché").

Ea a lucrat şi cu Jacques Demy ("Trois places pour le 26"), Danielle Thompson ("La bûche"), François Ozon ("5x2"), Guillaume Gallienne ("Les Garçons et Guillaume, à table!").

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.