Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa franco-britanică Kristin Scott Thomas va deschide cea de-a 44-a ediţie a ceremoniei premiilor César, care va avea loc în sala Pleyel din Paris

www.rhinegold.co.uk
Kristin Scott Thomas

Actriţa franco-britanică Kristin Scott Thomas va deschide cea de-a 44-a ediţie a ceremoniei premiilor César, care va avea loc la 22 februarie în sala Pleyel din Paris, a anunţat luni Academia de Artă şi Tehnică Cinematografică, citată de AFP, informează News.ro.

Premiile César, care recompensează cele mai bune filme ale anului în Franţa, desemnează în mod general un preşedinte pentru ceremonie. În deschiderea galei, Kristin Scott Thomas va juca acest rol.

"O figură de o eleganţă esenţială a cinematografiei este cea care va deschide această nouă ediţie a marii sărbători anuale a cinematografiei franceze", a indicat Alain Terzian, preşedintele Academiei, într-un comunicat.

"Kristin Scott Thomas are o precizie a jocului, o excelenţă în fiecare dintre interpretările sale, dublate de şarm britanic irezistibil", a adăugat el. "Graţia sa extremă şi bunătatea pe care o va aduce tuturor nominalizaţilor va contribui, fără îndoială, la magia acestei minunate seri".

Citește și: Rareș Bogdan îi dă LIKE Vioricăi Dăncilă: 'Mi-a devenit simpatică'

În vârstă de 58 de ani, actriţa, care are peste 60 de filme la activ, şi-a început cariera în 1986 cu "Under the Cherry Moon" al cântăreţului Prince. Ea a devenit cunoscută cu "Luna amară/ Bitter Moon" (1992), de Roman Polanski, şi "Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings and a Funeral" (1994), de Mike Newell, care i-a adus un premiu BAFTA pentru "cea mai bună actriţă într-un rol secundar".

Kristin Scott Thomas s-a făcut remarcată şi în "Mission impossible" (1996), de Brian de Palma, "The English Patient" (1997), de Anthony Minghella, "The Horse Whisperer" (1998), de Robert Redford, şi "Gosford Park", de Robert Altman (2001).

În paralel, a avut şi o carieră în Franţa, unde a fost nominalizată de trei ori la premiile César la categoria "cea mai bună actriţă" pentru rolurile din "Il y a longtemps que je t'aime", de Philippe Claudel în 2009, "Partir", de Catherine Corsini în 2010, şi "Elle s'appelait Sarah", de Gilles Paquet-Brenner în 2011.

În ultimii ani, actriţa a jucat în special în filmele "Dans la maison" (2012), de François Ozon, "Only God Forgives" (2013), de Nicolas Winding Refn, "The Invisible Woman" (2013), de Ralph Fiennes şi "The Party" (2017), de Sally Potter. În prezent, este pe afişul filmului "Au bout des doigts", de Ludovic Bernard.

Kristin Scott Thomas a fost de două ori maestru de ceremonie la Festivalul de Film de la Cannes, în 1999 şi 2010.

Maestrul de ceremonie al galei César va fi actorul de comedie Kad Merad. Un premiu César onorific va fi atribuit actorului american Robert Redford.

Kristin Scott Thomas îi urmează actriţei şi cântăreţei Vanessa Paradis, care a deschis ceremonia anul trecut. În 2017, regizorul Roman Polanski a fost nevoit să renunţe la acest rol sub presiunea feministelor, dar nu a fost înlocuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.