Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actrița și romanciera, Caroline Lee Bouvier, cumnata președintelui Kennedy, s-a stins din viață în locuința ei din New York

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Caroline Lee Bouvier, fostă actriţă, scriitoare şi soră mai mică a lui Jacqueline Kennedy, a murit vineri 15 februarie la casa ei din New York, la 85 de ani, relatează EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Prietenă a multor celebrităţi, printre care pictorul Andy Warhol, balerinul Rudolph Nureyev sau scriitorul Truman Capote, Caroline Lee Bouvier (1933) a fost căsătorită de trei ori, printre soţii ei numărându-se şi prinţul polonez Stanislaw Albrecht Radziwill, cu care a avut doi copii, Anthony şi Anna Christina.

Ea a avut o relaţie foarte apropiată cu creatorii de modă Yves Saint Laurent şi Oleg Cassini iar frumuseţea ei a fost imortalizată de artişti şi fotografi, printre care Peter Board, cu care a avut şi o relaţie romantică.

În 1953 Caroline s-a căsătorit înaintea surorii ei mai mari cu editorul Michael Temple Canfield, de care a divorţat în 1959. Cea de-a doua ei căsătorie a fost cu prinţul polonez.

Potrivit revistei Vanity Fair, Caroline a fost una dintre "lebedele", cum le numea Capote pe doamnele din înalta societate newyorkeză care se reuneau în jurul scriitorului pentru a vorbi despre vieţile lor mondene, din care făcea parte şi creatoarea de modă Gloria Vanderbilt.

Revista s-a făcut ecou şi al rivalităţii dintre Caroline şi sora ei mai mare Jacqueline. Potrivit publicaţiei, deşi Caroline strălucea şi era nelipsită din cercurile elitei internaţionale, ea nu a putut niciodată să o eclipseze pe Jackie.

Totuşi când Jacqueline Kennedy a devenit primă doamnă, cele două surori au fost de nedespărţit, sora mai mică însoţind-o pe cea mare în voiaje şi fiindu-i de mare sprijin după asasinarea preşedintelui John Ford Kennedy, în 1963.

Însă discrepanţele dintre cele două aveau să iasă din nou la lumină, când ambele surori s-au îndrăgostit de acelaşi bărbat, magnatul grec Aristóteles Onassis, care până la urmă s-a căsătorit cu Jacqueline.

Caroline Lee Bouvier, care a publicat două cărţi de fotografii din călătoriile sale, a continuat să lucreze şi era coordonatoare de relaţii publice şi evenimente speciale la Giorgio Armani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.