Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa Tilda Swinton şi regizoarea Ann Hui, recompensate cu trofee onorifice la Festivalul de Film de la Veneţia

vivovenetia.com
festivalul de la venetia

Actriţa britanică Tilda Swinton şi regizoarea Ann Hui din Hong Kong vor primi anul acesta, la Festivalul de Film de la Veneţia, trofee Leul de Aur onorifice pentru întreaga carieră.

„Acest minunat festival îmi este drag de trei decenii”, a transmis Swinton, citează Variety. „Să vin la Veneţia, anul acesta între toţi anii, pentru a sărbători cinema-ul nemuritor şi supravieţuirea ei sfidătoare în faţa tuturor provocărilor pe care i le poate da evoluţia, şi nouă, va fi o bucurie sinceră pentru mine”, potrivit news.ro.

Citește și: Încă un focar de coronavirus în industria alimentară din România! Un abator de pui, în atenția DSP: 59 de cazuri confirmate printre angajați

Hui a declarat că speră că „totul în lume va fi bine curând şi că toată lumea se va putea simţi din nou la fel de fericită pe cât sunt eu acum”.

Veneţia IFF este primul festival major din lume care organizează o ediţie fizică anul acesta, după începerea pandemiei.

Tilda Swinton a fost recompensată, în 1991, la Veneţia cu premiul pentru interpretare pentru rolul din „Edward II”, regizat de britanicul Derek Jarman, unul dintre cele şapte filme la care au lucrat împreună. Mai recent, ea a fost prezentă în festival cu filmul „I Am Love” (2009) al lui Luca Guadagnino, apoi cu „A Bigger Splash” (2015) şi „Suspiria” (2018).

Citește și: Poveste FABULOASĂ cu Ion Țiriac și Ilie Năstase: Băi, tâmpitule! Ai băgat benzină?

Între cele mai recente roluri ale ei se numără cel din filmul „The French Dispatch” al lui Wes Anderson, care a primit eticheta Cannes 2020, „The Souvenir”, de Joanna Hogg, şi „Memoria”, de Apichatpong Weerasethakul.

În urmă cu câteva zile, cineastul spaniol Pedro Almodóvar a anunţat că a început filmările cu ea pentru „The Human Voice”. În plus, Swinton va face parte din distribuţia „Three Thousand Year of Longing”, împreună cu Idris Elba, regizat de George Miller.

În 2008, ea a primit un trofeu Oscar pentru rolul secundar din „Michael Clayton”, regizat de Tony Gilroy.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

Ann Hui este considerată liderul Noului Val al cinematografiei din Hong Kong. Ea a debutat în 1979, cu „The Secret”, în care a jucat Sylvia Chang.

Între cele mai importante filme ale ei se numără „Boat People” (1982) şi „Song of the Exile” (1990), bazat parţial pe propria viaţă, ambele prezentate pe Croazetă, „Summer Snow” (1995) şi „Ordinary Heroes” (1999), lansate la Berlinală, şi „A Simple Life” (2011) şi „The Golden Era” (2014), care au avut premiera la Veneţia.

Hui este unul dintre cei mai prolifici şi respectaţi cineaşti ai vremurilor noastre, a spus directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, care a remarcat faptul că activitatea ei se întinde pe parcursul a patru decenii în care ea a abordat toate genurile cinematografice.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la veneţia este programată să aibă loc între 2 şi 12 septembrie. Lineup-ul va fi anunţat pe 28 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.