Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII fără precedent: Recep Tayyip Erdogan acuză Israelul de `terorism de stat` şi `genocid`

Euronews
Gaza proteste

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de "terorism de stat" şi "genocid", după uciderea a peste cincizeci de palestinieni de către armata israeliană în Fâşia Gaza, relatează AFP preluat de agerpres.

DOCUMENT BOMBĂ înainte de întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă: SUA îi SOLICITĂ României să își mute ambasada la Ierusalim

"Israelul seamănă terorismul de stat. Israelul este un stat terorist", le-a spus Erdogan studenţilor turci la Londra, într-un discurs televizat.

"Ceea ce a făcut Israelul este un genocid. Condamn această dramă umanitară", a adăugat preşedintele turc, care a decretat trei zile de doliu naţional şi a anunţat pentru vineri o mare adunare de protest.

În acelaşi timp, Turcia şi-a rechemat pentru consultări ambasadorii de la Tel Aviv şi Washington, după cum a declarat, la Ankara, vicepremierul turc Bekir Bozdag.

El a denunţat anterior pe Twitter un 'masacru' la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, de care 'administraţia americană este în aceeaşi măsură responsabilă ca şi Israelul'. 'Prin transferul ambasadei sale la Ierusalim, administraţia americană a subminat şansele unei reglementări paşnice şi a provocat un incendiu care va cauza şi mai multe pierderi omeneşti, distrugeri şi catastrofe în regiune', a insistat Bozdag.

Conform EFE, care citează ministerul palestinian al Sănătăţii, în protestele de luni şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte 2.771 au fost rănite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.