Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de malpraxis la Spitalul Sf. Spiridon din Iași: Medicii sunt acuzați că au băgat în pământ cu zile un pacient căruia i-au greșit diagnosticul

malpraxis

Familia unui bărbat de 81 de ani, care a murit la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, acuză medicii de malpraxis, afirmând că din cauza evaluării medicale greşite, bătrânului i-a fost amputat piciorul, pentru ca apoi să moară din cauza unei pneumonii, potrivit mediafax.

Citește și: Ieșire de ultim moment a lui Florin Călinescu! Vedeta PRO TV râde de Liviu Dragnea

Fiica bărbatului mort la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, Corina Muscă, a depus plângerea împotriva unității medicale, împotriva conducerii și împotriva echipei de medici care, în perioada 3 ianuarie - 2 februarie 2019, a făcut analize și, ulterior, l-au supus pe tatăl ei la o intervenție chirurgicala pentru amputarea piciorului stâng.

Citește și: Guvernul a semnat! Un gigant american anunță o nouă afacere între Armata Română și cea a SUA! Tehnologie de ultimă oră

„În data de 3 ianuarie, tatăl meu, Petraru Iosif, a fost internat la Secţia de cardiologie a spitalului cu diagnosticul de tromboză venoasă profundă, stabilit de medicul de gardă din UPU. La internare, tatăl meu acuza dureri la genunchiul membrului inferior stâng, însă analizele efectuate indicau valori în limite normale. Pe baza unei evaluări superficiale i-a fost prescris şi administrat timp de cinci zile tratament (...), însă starea lui s-a agravat. După administrarea acestui tratament, rezultatele analizelor indicau valori schimbate în rău faţă de cele iniţiale, fapt care i-a determinat pe medici să afirme că nu ştiu ce să mai facă pentru că situaţia îi depăşeşte”, afirmă femeia.

Citește și: Antena 1 a demolat PRO TV-ul! Lovitura pe care a dat-o televiziunea din trustul Intact

Potrivit Corinei Muscă, în data de 6 ianuarie, medicii au luat în calcul şi varianta unui accident vascular motiv, astfel că au recomandat efectuarea unui computer-tomograf. Din interpretarea acestuia, s-a constatat că nu a fost vorba de un accident vascular.

„Pe data de 7 ianuarie, la insistenţele mele, deoarece tatăl meu era inconştient ca urmare a aplicării unui tratament defectuos cu calmante, somnifere şi multe alte medicamente pentru care nu s-au efectuat teste de compatibilitate, motiv pentru care acestea au dat reacţii adverse, a fost mutat în salonul de terapie intensivă din cadrul secţiei de cardiologie unde i s-a administrat în plus şi un tratament cu antibiotice deoarece avea febră. Urmare acestora, piciorul s-a inflamat, iar gamba s-a necrozat deoarece i s-au pus în mod eronat pături sub laba piciorului, lucru care nu a permis vascularizarea gambei”, a mai spus Corina Muscă.

Citește și: Omul lui Băsescu anunță marea lovitură! Lovitură în plin pentru PSD .

În 8 ianuarie, cazul lui Iosif Petraru a fost preluat de un alt medic și toate analizele au fost reluate, rezultatele arătând că diagnosticul stabilit iniţial era greşit, iar bărbatul suferise, de fapt, de ischemie pe aorta femurală.

Fiica bărbatului este de părere că dacă acest diagnostic era stabilit de la început și tatăl ei ar fi fost tratat corect de la început, ar fi putut să îi fie salvat piciorul stâng care, ulterior, a fost amputat de la nivelul coapsei.

Corina Muscă a amintit că în data de 26 ianuarie, constatând că tatăl său avea o respiraţie mai greoaie, a solicitat medicului de gardă investigaţii la plămâni, „pentru ca nu cumva să aibă o pneumonie”.

„Ulterior mi s-a spus că i-au fost făcute investigaţii la plămâni în UPU şi că nu are pneumonie. (...) Tatăl meu nu a mai putut fi salvat şi pe data de 2 februarie 2019 a decedat. (...) Conform certificatului constatator al decesului, tatăl meu a decedat din cauza unei bronhopneumonii și unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, care nu au fost descoperite de către echipa de medici înainte şi/sau după operaţie. Suspectez de asemenea că poate fi vorba şi de o infecţie intraspitalicească postoperatorie sau de la administrarea prea multor antibiotice şi că poate din acest motiv a fost trimis a doua - a oară la ATI. Consider că spitalul si echipa de medici se face vinovată de decesul tatălui meu întrucât nu imi pot explica cum aceştia au efectuat o operatie atât de complexă pe baza unor investigaţii şi analize incomplete şi superficiale", a mai spus fiica bărbatului de 81 de ani.

Aceasta a depus plângere la Colegiul Medicilor Iași.

„Ceea ce urmărim noi, din reclamația de la noi, sunt abaterile disciplinare, ceea ce înseamnă abateri de la Codul Deontologic. Și da, într-adevăr, s-a făcut o plângere, a fost analizată formal în Biroul Executiv, a fost admisă și a intrat în comisia de jurisdicție. Practic, această comisie va instrumenta ancheta disciplinară, lucru care înseamnă că vor fi audiate părțile implicate, se vor cere fișele de la spital și se va numi cel mai probabil un expert independent, care nu este membru în Colegiul Medicilor Iași, după ce se vor strânge toate probele se va propune fie clasarea cazului, fie o sancțiune, apoi cazul va intra la Comisia Disciplinară, care e o comisie independentă a colegiului, unde sunt numiți trei medici, care să analizeze ancheta disciplinară, ei putând cere și probe suplimentare și se va lua o decizie în final", a explicat, Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor Iași.

O anchetă este în desfășurare și la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

„La spital a ajuns o plângere și este direcționată la directorul medical și la Consiliul de Etică”, a precizat, Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

De asemenea, este în curs și o anchetă penală, fiica bărbatului mort în spital depunând o sesizare la Poliția Iași. În dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.