Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de plagiat la vârful Academiei de Poliție. Rector: Îmi asum faptul că nu am scris 100%. Este rezultatul muncii în echipă

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti,

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, este acuzat de plagiat, unul dintre articolele asumate de acesta apăruse cu un an înainte, sub altă semnătură. Iacob spune că autorul a fost de acord cu preluarea, lucru susținut chiar de cel care a realizat acest articol.

"Faptul că tehnoredactând un document şi având acceptul persoanei în cauză l-am publicat în nume propriu, mi-l asum. Faptul că este plagiat este exclus. Îmi asum faptul că nu am scris 100% şi îmi asum faptul că am fost de comun acord ca dumnealui să publice prima dată în cartea respectivă, iar eu am publicat ulterior, la un an şi ceva diferenţă rezultaltul muncii noastre, în echipă", a declarat pentru Digi24 Adrian Iacob.

Citeste si Scenariu: Florian Coldea, în spatele încercării schimbării șefilor Camerei Deputaților? 'Evidenţele sunt clare. Oare s-a reactivat binomul SRI-DNA?'

"M-a întrebat, vă trec? Nu, sunt în cartea aia, nu îmi trebuie!" , a confirmat prof.Constantin Drăghici,autorul articolului.

Un alt profesor, Ilie Rad, expert in redactarea textelor stiintifice explică:"Nu e absolut nicio suspiciune, e un plagiat în toată regula. E foarte clar: dacă cele două texte coincid sau fragmente din ele şi au semnături diferite. Nu e nicio scuză, asta e plagiat în toată regula".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.