Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații EXPLOZIVE din USR: 'Statul a cheltuit 85% din veniturile sale fiscale pe salarii, pensii şi asistenţă socială'

sigla partidului
USR sigla

Deputat USR Claudiu Năsui precizează că, potrivit execuţiei bugetare, cheltuielile în primele două luni din 2019 cresc faţă de anul trecut cu peste 4,1 miliarde lei, iar 85% din venituri au fost cheltuite pe salarii, pensii şi asistenţă socială, conform News.ro.

Citește și: Adrian Năstase, REACȚIE FULGER după ce a fost uitat de pe lista invitaților din Parlament: 'La ora 12 am primit o invitație pentru ora 14'

„A apărut execuţia bugetară pe primele două luni. Ce se întâmplă cu banii noştri? Cine pierde şi, mai ales, cine câştigă? Cheltuielile totale cresc din nou, raportat la aceeaşi perioadă a lui 2018, cu peste 4,1 miliarde de lei. Cea mai mare problemă pe care deja o ştim cu toţii: statul a cheltuit 85% din veniturile sale fiscale pe salarii, pensii şi asistenţă socială”, scrie deputatul USR pe contul său de Facebook.

„Cheltuielile cu salariile au crescut cu 25%, asistenţa socială (inclusiv pensii) a crescut cu 18%. Sumele plătite pe dobânzi sunt cu 15% mai mari decât anul trecut. Ce e şi mai trist este că acesta e doar începutul: la ritmul de îndatorare al statului, sigur vom ajunge la procente şi mai mari, în special la capitolul dobânzi”, continuă Năsui.

El spune că „falsul guvern pro-european a mai dat un rateu de început de an: fondurile europene au scăzut cu 22%, că doar România nu are nevoie de bani europeni când poate face parteneriate public-private. Partidul Social Democrat a mai echilibrat şi din altă categorie cheltuielile crescute pe salarii şi dobânzi: investiţiile s-au dus şi ele în jos cu aproape 57%”.

„O să se laude că deficitul este mai mic acum decât a fost anul trecut. Corect. Ce nu ne vor spune este că anul trecut a fost un deficit foarte mare pentru că s-a făcut o plată pentru armament de la ministerul apărării de 2.34 de miliarde de lei. Plata aceea este, însă, excepţională. Deci dacă vrem să ne uităm la deficit de pe baze comparabile, trebuie să o decontăm din deficitul de anul trecut. Dacă facem asta, vedem că de fapt am avut o creştere semnificativă a deficitului. Concluzia execuţiei bugetare pe primele două luni este clară. Statul ne ia mai mulţi bani, investeşte mai puţin, dar plăteşte mai multe salarii. Dacă aşa va arăta şi restul anului, atunci strategia guvernării este clară: «După noi, potopul»”, încheie deputatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.