Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Ce ar fi făcut Raed Arafat cu banii SMURD

raed arafat

Achiziție suspectă. SMURD-ul a luat un avion medical de la firma de instalatori înființată de familia Prigoană în Austria, titrează ziarul Libertatea.

Aeronava  SMURD destinată intervențiilor medicale de urgență a fost achiziționată cu peste 750.000 de euro printr-o companie intermediară din Austria, deși costul maxim ar fi de 490.000 de dolari, conform pieței, la aceleași ore de zbor efectuate și din produse în același an. Raed Arafat susține că această firmă a fost recomandată de producătorul american. Avionul second-hand s-a aflat mult timp în reparații după achiziționare, inclusiv în momentul tragediei din Apuseni, din ianuarie 2014.

Noaptea minţii! Mii de români au semnat o petiţie pentru... schimbarea istoriei

“Fundația pentru SMURD” a plătit, în 2012, suma de 757.000 de euro unei obscure firme din Austria – cu obiect de activitate reperații instalații sanitare, de gaz, termoficare, aer condiționat – pentru a cumpăra un avion de mici dimensiuni, Piper PA-42 Cheyenne III – fabricat în SUA în 1981, pe care l-a transformat în ambulanță aeriană de mare vitează. Fundația este înființată și condusă de Raed Arafat pentru a strânge fonduri de la populație, în special din donarea impozitului de 2%, fonduri destinate achizițiilor pentru serviciul public SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare). Suma de 757.000 de euro este dublă față de prețurile cerute, pe site-urile de specialitate, de proprietarii unor avioane identice cu aeronava folosită de SMURD.

Ciutacu sare în apărarea Gabrielei Firea: Ori sunteți proști, ori ticăloși

Fundatia pentru SMURD nu a cumpărat aeronava de la familia Prigoana, ci de la un branch al dealerului Piper in Romania (Fly Level) pe care acesta îl deține în Austria. După cum este foarte bine cunoscut, orice contract are date confidențiale. Detaliile solicitate de dvs. aparțin dealer-ului Piper din România, iar valorile se regăsesc în contabilitatea companiilor respective, a declarat pentru Libertatea Raed Arafat.

Mai mult pe libertatea.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.