Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE în Parlament: PSD blochează întrunirea Comisiei SRI după plecarea lui Claudiu Manda în PE

PSD
PSD sigla

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu acuză că PSD-ALDE blochează de peste două luni activitatea forului legislativ prin faptul că președintele Comisiei Claudiu Manda a fost ales europarlamentar PSD, iar cel care a preluat interimar atribuțiile se ocupă doar de chestiuni politice.

„PSD și ALDE refuză de 10 săptămâni să mai convoace comisia de control a Serviciului Român de Informații, în condițiile în care fostul președinte Manda a ajuns europarlamentar la Bruxelles, iar noul președinte este ocupat integral cu chestiuni politice”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Citește și: BREAKING Soția lui Gheorghe Dincă va fi AUDIATĂ din nou de procurori - De ce e suspectată

Deputatul USR, membru în Comisia SRI, mai declarată că PSD și ALDE este preocupat de jocuri politice și a decis „să pensioneze” una dintre cele mai importante comisii din Parlament.

„În această perioadă au loc evenimente complexe și posibile amenințări la adresa democrației, însă cu toate acestea PSD și ALDE au decis să pensioneze una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Astfel, în plin scandal Caracal, opiniea publică ar fi fost interesată să afle dacă SRI a informat sau nu asupra vulnerabilităților de acest tip din regiune. În plus, este extrem de important să ne asigurăm că serviciile de informații sunt pregătite să protejeze procesul democratic din această toamnă, pentru a ne asigura astfel că alegerile prezidențiale nu pot fi influențate de factori interni sau externi”, a completat Viziteu.

El amintește că de când a PSD-ALDE au preluat guvernarea, comisia nu a mai aprobat niciun raport anual de activitate al Serviciului Român de Informații.

“În orice democrație funcțională raportul de activitate al unui serviciu de informații este discutat și aprobat în Parlament. Nu și în România, unde PSD-ALDE refuză să exercite controlul civil asupra SRI”, a explicat deputatul USR.

Lucian Viziteu conchide că în acest moment există sute de petiții pe care comisia trebuie să le discute dar că în ciuda acestor lucruri cei de la PSD și ALDE par mai interesați de campania electorală decât de activitatea comisiilor parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.