Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații - Ministrul Fondurilor Europene sare la gâtul lui Iohannis: 'Blochează investiţii de peste 1,5 miliarde euro'

Inquam Photos/Octav Ganea
Roxana Minzatu vicepresedinte PSD

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, susţine că preşedintele Klaus Iohannis "blochează cu bună ştiinţă" proiecte guvernamentale de mediu, finanţate cu fonduri europene, prin refuzul de a numi un nou ministru de resort.

Mînzatu a dat drept exemplu şase proiecte de apă şi apă-uzată în valoare totală de 1.558.685.670 euro, care sunt condiţionate de obţinerea avizului ministrului Mediului.

BOMBĂ din SUA pentru România: O instanță a decis în favoarea fraților Micula în procesul cu statul român


"Din păcate, prin refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta numirea ministrului Mediului, toate procedurile sunt blocate din cauza lipsei avizului ministrului de resort", a declarat Roxana Mînzatu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Ea a adăugat că, săptămâna aceasta, Guvernul ar fi trebuit să adopte o hotărâre prin care proiectele vizând reţelele de apă şi apă-uzată să poată beneficia de aplicarea ratei forfetare de 6% din veniturile nete, agreată cu Comisia Europeană.

"Această măsură este ultimul pas într-un proces la care s-a lucrat intens în ultimele luni pentru a permite semnarea urgentă a contractelor de finanţare cu operatorii regionali de apă. Orice zi de întârziere afectează implicarea oraşelor în proiecte şi semnarea contractelor de lucrări, iar ulterior pentru transmiterea cât mai rapidă a proiectelor spre aprobare la CE", a explicat ministrul Fondurilor Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.