Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat de Nicușor Dan, prefectul Capitalei răspunde: Sugerăm domnului primar general să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic

NewsBV
Toni Grebla

Instituţia Prefectului Bucureşti, i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut "cu niciun prilej" că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire pentru imobilele de pe şoseaua Kiseleff şi că, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuţiilor sale, anunță agerpres.

"Având în vedere afirmaţiile domnului primar general Nicuşor Daniel Dan, postate pe pagina de facebook şi preluate de mass - media, Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti face cunoscute următoarele: cu niciun prilej prefectul Municipiului Bucureşti nu a susţinut că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire la care se face referire, fapt ce rezultă din adresa instituţiei noastre transmisă primarului general al municipiului Bucureşti, postată de acesta pe pagina de facebook. Demersurile instituţiei noastre nu s-au oprit însă aici, ci pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin prefectului, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii punerea la dispoziţie a proceselor verbale de control şi comunicarea punctului de vedere, rezultat al analizei celor reţinute prin actele de control", se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti publicat pe Facebook.

Instituţia susţine că în cel mai scurt timp, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, prefectul va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuţiilor sale, care rezultă în urma analizării celor două autorizaţii.

"Sugerăm domnului primar general al Municipiului Bucureşti ca, pentru eficientizarea activităţii, să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic", precizează sursa citată.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, l-a acuzat, vineri, pe prefectul Toni Greblă că refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff, menţionând că e o "abordare diversionistă, manipulatoare şi total incorectă" a lui Greblă, care prin acest demers "nu aplică legea şi nu reprezintă interesele bucureştenilor".

"Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate "să dispună măsuri" şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie. Mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control", a scris vineri Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a susţinut că prefectul are baza legală şi toate argumentele pentru acest demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.