Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații de discriminare în Executiv: ”Există prea mulţi ţigani în Guvern”

dana-varga

dana-vargaConsilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a demisionat din funcție joi, 14 ianuarie, acuzându-l pe șeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoș Tudorache, de declarații discriminatoare.

„Consilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a declarat vineri pentru Mediafax că şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, i-a spus că "există prea mulţi ţigani în Guvern" şi nu mai este nevoie de serviciile ei după ce Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului.”

Într-un comunicat oficial emis vineri, 15 ianuarie, prim-ministrul Dacian Cioloș afirmă că nu a avut încă oportunitatea de a studia demisia Danei Varga și nu se poate pronunța cu privire la decizia unilaterală a acesteia.

„Declarațiile doamnei Varga din presă și din textul demisiei nu sunt împărtășite de Premier sau de Șeful Cancelariei. Pe fondul atribuțiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie menționat faptul că, în noua configurație a Cancelariei Prim-Ministrului, problematica romilor se regăsește acum integrată în cadrul Departamentului de politici privind incluziunea socială și drepturile omului”, se completează în comunicatul oficial.

De asemenea, într-un interviu citat de Agerpres, prim-ministrul afirmă:

„Am văzut că şi-a depus demisia, nu am văzut această demisie. Aserţiunile pe care le face şi modul în care îşi explică dânsa demisia e problema dânsei, însă pot să vă asigur că nu există acest tip de abordare discriminatorie în cadrul cancelariei şi în cadrul echipei cu care lucrez, lucrul acesta l-am demonstrat deja prin deciziile pe care le-am luat şi o să demonstrez în continuare. Dânsa a fost recrutată de fostul prim ministru ca şi consilier de stat, eu mi-am recrutat ca şi prim ministru alt consilier de stat referitor la minoritate romă. Deci nu este doamna Varga singura reprezentantă a minorităţii rome, a făcut parte dintr-un Guvern ce şi-a încetat mandatul, cu toate că Guvernul şi-a încetat mandatul, unii consilieri au mai fost menţinuţi o perioadă, dar consilierii de stat sunt numiţi de către primul ministru direct, sunt consilierii cei mai apropiaţi ai primului ministru, de ce trebuie să dau eu explicaţii”.

Dana Varga a fost numită consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului de către Victor Ponta, în ianuarie 2015. Aceasta este președinte al departamentului de minorități ALDE, și a fost consilieră a lui Călin Popescu-Tăriceanu în perioada când a ocupat funcția de prim-ministru.

Sursa foto: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.