Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii extrem de grave la adresa unui ministru: Ce a descoperit PNL

puterea.ro
dacian ciolos

Ministrul Grigorescu, secretarii de stat și alți angajați ai Ministerului Energiei, abonați la banii Complexului Energetic Oltenia! PNL Gorj solicită, din nou, demisia ministrului Energiei Victor Grigorescu. Ministrul Energiei Victor Grigorescu, secretarii de stat, dar și alți angajați ai ministerului se află pe statele de plată ale Complexului Energetic Oltenia, pentru activitatea pe care o desfășoară în comisii înființate la nivelul companiei energetice.

Citeşte şi: Rusia face exerciții militare în care simulează invadarea Moldovei

Într-un document din luna iulie a acestui an, printre cei remunerați pentru comisia IPO (Ofertă Publică Inițială) a Complexului Energetic Oltenia se mai află Corina Popescu, Georgeta Gavrilă și Cristian Bușu, toți secretari de stat în Ministerul Energiei, Marin Florentina-Cerasela, consilier al ministrului Energiei, Stănescu Bogdan, director în cadrul ministerului Energiei (conform presei, membru în alte 12 CA sau AGA la companii de stat), Alexe Alexandru, expert Ministerul Energiei, Iancu Liliana, coordonator Compartimentul Resurse Umane din cadrul ministerului și alții.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vântu loveşte şi în legendele sportului: Ce mare nume din gimnastică e pe lista neagră

PNL Gorj a adresat o scrisoare deschisă ministrului Grigorescu prin care îi solicită să facă publice toate sumele încasate de el și de angajații ministerului, pentru prezența în toate comisiile, CA sau AGA ale tuturor companiilor de stat. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, cere încă o dată ministrului Energiei să demisioneze din funcție, pentru că Partidul Național Liberal nu poate tolera astfel de comportamente, nedemne de un ministru tehnocrat, ci tipice PSD. Grigorescu, care invocă public transparentizare și integritate și care a declarat că susține opinia vicepremierului Costin Borc ca prezența oficialilor în adunările generale ale acționarilor din companiile de stat să nu mai fie remunerată, demonstrează că declarațiile nu au legătură cu realitatea. PNL Gorj va aduce la cunoștința premierului Dacian Cioloș, practicile din cadrul Ministerului Energiei, se anunţă într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Citeşte şi: Dacian Cioloş iese la atac: 'Am găsit doar aberaţii în Codul Fiscal'

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule Ministru Victor Grigorescu,

Ați invocat lansarea unui 'proiect ambițios' de transparentizare intitulat 'Transparența în energie' prin care invocați integritatea și limitarea incompatibilităților. În spiritul transparenței și integrității pe care le invocați, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, vă solicită să faceți publice toate sumele pe care le încasați, dumneavoastră și angajați ai Ministerului Energiei, din activitățile desfășurate în comisii, consilii de administrație sau adunări generale ale acționarilor din companiile cu capital majoritar de stat.

Citeşte şi: Victor Ponta îşi 'curentează' duşmanii: Atac dur la adresa lui Traian Băsescu şi a tehnocraţilor

Facem această solicitare după ce am constatat că dumneavoastră și alți angajați ai ministerului Energiei sunteți remunerați pentru a face parte din comisii în cadrul Complexului Energetic Oltenia, companie cu capital de stat în subordinea ministerului pe care-l conduceți. Toate acestea, deși ați declarat public că susțineți ideea ministrului Economiei Costin Borc ca prezența oficialilor în adunările generale ale acționarilor din companiile de stat să nu mai fie remunerată.

Mai mult decât atât, Domnule Ministru, ați declarat că ați trasat trei direcții fundamentale în domeniul energetic românesc, prima fiind 'curățarea lui de obișnuințele dăunătoare ale trecutului.', ori tocmai aceste obișnuințe dăunătoare vă sunt familiare și dumneavoastră.

Domnule Ministru, vă solicităm pe această cale, încă o dată, să demisionați din funcția pe care o dețineți la ministerul Energiei, dat fiind faptul că sunteți un ministru tehnocrat, cu un comportament tipic Guvernului Ponta, în niciun caz unui ministru din cabinetul Dacian Cioloș.

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.