Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii FĂRĂ PRECEDENT la adresa DNA într-un dosar greu: 'Probele adunate par INVENTATE'

sigla dna

Trimis în judecată de DNA Cluj pentru fapte de corupție, primarul Cătălin Cherecheş face acuzaţii fără precedent la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ultimul termen de judecată, primarul din Baia Mare a acuzat faptul că în dosarul său există mai multe probe adunate de procurorii anticorupţie, probe care par "inventate", scrie EVZ.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei intervine în scandalul momentului. Reproşuri DURE în plenul CSM

"Înțeleg să fie vorba despre o eroare materială, una singură, dar când vorbim de șase, ce mai putem spune? Înțeleg să fie o greșeală de o zi, de două zile, între momentul redării așa ziselor înregistrări și momentul primirii discului cu aceste înregistrări, de către DNA, dar când e vorba de câteva luni, ce să mai pot înțelege?", a spus Cherecheș în faţa judecătorului.

Concret, primarul din Baia Mare susține că la dosarul penal există mai multe astfel de cazuri care ridică mari semne de întrebare. Cherecheş spune că există șase fișiere audio care nu au ajuns la DNA decât după patru și cinci luni, deşi ele au fost redate pe hârtie de procurorul anchetator.

Cât despre mandatul emis de judecători prin care denunţătorul putea efectua înregistrări ambientale, Cherecheş susţine că este gol de conţinut pe motiv că acesta încalcă articolul 143, alin.1 din Codul de Procedură Penală.

Primarul susţine că toate aceste abuzuri au fost invocate în camera preliminară, dar, spune el, judecătorul nu a vrut să țină cont de aceste neclarități care conduc la încălcarea din partea DNA Cluj a dreptului la apărare.

Citeşte şi: INCREDIBIL – Coordonatorul controlului de la DNA, acuzat de proprii superiori: 'Nu a înştiinţat echipa şi conducerea...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.