Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE - Cununia fiului lui Liviu Dragnea, împotriva canoanelor Bisericii Ortodoxe Române

Irina Tanase, Instagram
Gina Dragnea mireasa socru Dragnea

Acuzații grave apar în presă cu privire la nunta fiului lui Liviu Dragnea. Conform jurnaliștilor de la Curentul, oficierea slujbei de cununie religioasă ar fi încălcat canoanele BOR, având loc la Palatul Snagov, și nu într-un lăcaș de cult, așa cum cer normele bisericești.

"În 2016 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, BOR, a interzis preoților să oficieze căsătorii în afara locașurilor de cult și în mănăstiri. Decizia mai marilor Bisericii Ortodoxe se bazează pe faptul că cununia este una dintre cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, iar Sfintele Taine sunt lucrări prin care harul nevăzut al lui Dumnezeu este împărtăşit credincioşilor.Tocmai de aceea se impune respectarea întru totul a rânduielilor liturgice. Aşadar, aceste slujbe au loc numai în bisericile parohiale, lăcaşuri unde se pot respecta întru totul rânduielile liturgice şi se poate păstra sacralitatea şi solemnitatea acestor Sfinte Taine.

Totodată,nici pruncii nu vor putea fi botezați altundeva decât în biserică, anunța BOR.

Dacă, un preot va oficia cununii sau botezuri în altă parte decât în biserică,acesta,dacă este descoperit că a făcut acest lucru, va fi sancționat administrativ de către superiorii săi. În cazul în care acel preot recidivează acesta va fi caterisit. explica acum doi ani ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului", conform Curentul.

Citește și: PALMĂ pentru Augustin Lazăr: 'Mi se pare nepotrivit ca un magistrat de rang înalt să aibă conversaţii de genul acesta' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.