Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave ale americanilor la adresa lui Maduro: Îşi consolidează dictatura în Venezuela

teleSUR
Maduro

Excluderea partidelor de opoziţie la alegerile prezidenţiale din 2018 din Venezuela urmăreşte 'consolidarea dictatorii' preşedintelui Nicolas Maduro, a denunţat luni Departamentul de Stat al SUA, potrivit AFP. "Tentativa lui Maduro de a exclude partidele de opoziţie din alegerile prezidenţiale este o nouă măsură extremă pentru a închide spaţiul democratic din Venezuela şi a consolida puterea dictaturii sale autoritare", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, conform Agerpres.

"Suntem de partea poporului venezuelean, într-un moment în care acesta încearcă să restabilească democraţia", a adăugat ea.

Preşedintele venezuelean a revendicat o victorie amplă la alegerile municipale de duminică din ţara sa, boicotate de principalele partide de opoziţie. Nicolas Maduro a profitat de moment şi a afirmat că, din cauza boicotului, aceste partide de opoziţie vor fi excluse de la viitoarele alegeri prezidenţiale.

La şase luni de la un val de manifestaţii care au cerut plecarea sa şi au stârnit îngrijorarea comunităţii internaţionale din cauza violenţelor soldate cu 125 de morţi, Maduro pare acum să fi restabilit controlul asupra situaţiei şi să-şi fi consolidat puterea în ţară. SUA au ridicat tonul începând din vara acestui an împotriva regimului 'dictatorului' Maduro şi au adoptat mai multe serii de sancţiuni financiare împotriva Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.