Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave împotriva primarului USR Allen Coliban: PSD susține că atribuie contracte cu dedicație

usr.ro
Allen Coliban

Atribuirea directă cu dedicaţie a contractelor din bani publici către membri de partid sau apropiaţi ai USR a devenit "o practică" a conducerii Primăriei Braşov, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, consilierul local social-democrat Alexandra Crivineanu, infirmează AGERPRES. Primar la Brașov este Allen Coliban (USR).

"De-a lungul ultimilor ani, în special atunci când nu avea calitatea de primar, domnul Coliban a fost un aprig contestatar al atribuirilor directe, al contractelor cu dedicaţie, şi un promotor, în campania electorală, al transparenţei în administraţie. Ajuns la primărie, el a abandonat aceste principii şi calcă pe urmele celor pe care, înainte, îi critica vehement. Putem vorbi de o practică a administraţiei Coliban, un tip de acţiune recurentă - atribuirea contractelor către firmele apropiaţilor sau membrilor de partid - a devenit un comportament uzual la nici un an şi jumătate de mandat. În calitate de lider al consilierilor PSD, îi cer primarului Coliban să înceteze această practică. Eu consider imoral acest comportament al primarului Coliban, care şi-a construit întregul discurs public pe un discurs care condamnă practicile pe care azi le foloseşte mai ceva ca fosta administraţie", a afirmat Alexandra Crivineanu, lider al aleşilor PSD din Consiliul Local Braşov, potrivit sursei citate.

Ca exemple de astfel de contracte, Crivineanu l-a menţionat pe cel privind rebranduirea Braşovului, în valoare de 130.000 de lei plus TVA, atribuit firmei MAP Advertising SRL, (reprezentată de Nadia Tătaru, soţia lui Felix Tătaru, fost martor în dosarul Gala Bute - n.r.). "Nici până în ziua de azi noi nu înţelegem de ce a simţit nevoia rebranduirii oraşului nostru şi mai cu seamă a atribuirii contractului către această firmă. Nu a venit în faţa Consiliului Local să ne informeze asupra acestui subiect", a afirmat consilierul PSD.

De asemenea, Crivineanu a făcut referire la contractul, în valoare de 105.000 de lei plus TVA, privind analiza gestionării parcărilor din oraş, atribuit direct, "via Asociaţia Metropolitană de Transport" (prin intermediul acestei asociaţii - n.r.) firmei Vegacomp Consulting din Bucureşti, care "aparţine unei persoane din cercul USR" şi care implementează contracte asemănătoare şi în alte primării USR, de exemplu cea de la Sectorul 1.

Totodată, consilierul braşovean a mai menţionat contractele privind monitorizarea apariţiilor în presă şi pe social media către o a treia firmă din capitală, SC Media Trust România SRL, încheiat pentru a doilea an, cel de consultanţă pentru analiza oportunităţii creării unui centru de excelenţă şi performanţă pentru sporturile de iarnă indoor, în valoare de 90.000 de lei, sau contractul - atribuit în mod direct la sfârşitul anului trecut, însă care, ulterior, nu s-a mai încheiat deoarece nu mai era timp pentru executarea obligaţiilor din acesta - de care ar fi urmat să beneficieze consilierul judeţean USR Silviu Nunvailer, care ar fi trebuit să se ocupe de paginile de Facebook, Instagram şi cea oficială a Primăriei Braşov în trei campanii de conştientizare derulate de municipalitate.

În aceeaşi conferinţă de presă, consilierul PSD Alexandra Crivineanu a solicitat reprezentanţilor Primăriei Braşov să prezinte public stadiul derulării proiectului guvernamental "Laptele şi cornul" la nivelul municipiului Braşov, adresându-se viceprimarului Flavia Boghiu, care, susţine social-democrata, "s-a folosit de acest proiect pentru a se promova pe Facebook".

Crivineanu a subliniat că, deşi "ne apropiem cu paşi repezi de vacanţa de vară", elevii din municipiul Braşov sunt, astăzi, singurii din judeţ care nu primesc nici lapte, nici produse de panificaţie şi nici mere.

Conform consilierului PSD, la licitaţia pentru atribuirea contractului de furnizare a merelor niciun producător local nu a fost interesat de o colaborare cu Primăria, astfel că aceasta a fost reluată, fiind însă eliminate dintre condiţiile obligatorii cea ca fructele să fie bio şi cea ca producătorul să provină de la cel mult 70 de km de municipiul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.