Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave în Comisia SRI: Maior ar fi intervenit la şeful ANAF pentru a proteja o firmă

maior

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat marți, după audierea fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, că acesta a spus în forul parlamentar că fostul șef SRI George Maior i-a cerut, la o nuntă, ca ANAF să lase „mai moale” un control la o firmă.

„Am avut intenția să discutăm câteva subiecte care vizează relația dintre ANAF și SRI sau dintre domnul Blejnar și domnul Maior. Înainte de toate am fost interesat să înțelegem care este sau care a fost relația dintre domnul Blejnar și domnul Maior și deja avem o diferență de poziție în fața comisiei. Domnul Maior ne-a spus că s-a văzut de vreo două ori cu Blejnar, în calitate oficială, la diferite întâlniri oficiale. Domnul Blejnar ne-a relatat cel puțin două episoade de petreceri la care s-au văzut și la care a fost abordat de domnul Maior și au legătură cu subiectele pe care noi intenționăm să le lămurim”, a declarat, marți, președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, după audierea fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Planta care vindecă tumorile şi bolile de ficat. Se găseşte şi în România

Potrivit lui Manda, prima discuție Blejnar - Maior ar fi avut loc la o nuntă, potrivit declarațiilor din audierea fostului șef ANAF.

„Prima este legată de o sesizare pe care ANAF-ul a făcut-o către ANI, sesizare care vizează un politician important din România, o posibilă stare de conflict de interese. Domnul Blejnar ne-a spus că la nunta unui politician important din România, era în calitate de socru mic, a fost abordat de domnul Maior, a fost întrebat de acel control la acea firmă și i s-a sugerat ca acel control să fie lăsat mai moale. A fost întrebat de colegii noștri în ce sens și cum poate să descrie și a zis că mai degrabă a pus o pilă la acel control. Domnul Blejnar spune că nu a dat curs acelei solicitări, că acel control a continuat și că a fost sesizat ANI. Înțelegem că acea sesizare făcută la ANI a primit răspunsul de la ANI de clasare. Și că la următoarea întâlnire dintre cei doi i-ar fi spus domnul Maior domnului Blejnar 'Ce, credeai că nu rezolvăm la ANI'”, a declarat Manda.

Șeful comisiei de control a SRI a adăugat că Blejnar a declarat la audiere că Maior i-a solicitat la o petrecere de Sfântul Mihail și Gavril să-i intermedieze o întâlnire cu Elan Schwartzenberg.

„Cea de-a doua întâlnire- era vorba de o petrecere de Sfântul Mihail și Gavril, în care la fel a fost abordat de domnul George Maior și i-a solicitat, știind că are o relație apropiată cu domnul Elan Schwartzenberg, dacă poate să intermedieze o întâlnire dintre cei doi. O întâlnire care însemna un interes al domnului Maior în ceea ce privește activitatea de medic. A spus că da, că a intermediat această întâlnire. La fel, este o contradicție între cele două afirmații făcute în fața comisiei pentru că domnul Maior a spus că acea întâlnire a fost la solicitarea domnului Schwartzenberg. Sigur că rămâne să încercăm să avem un dialog cu domnul Schwartzenberg să încercăm să aflăm cine spune adevărul și cine nu", a precizat Claudiu Manda.

CITEȘTE ȘI: Trei pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți memoria pe termen scurt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.