Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave la adresa unui minister sub guvernarea Ponta: Nereguli de zeci de milioane de lei

lei

Acuzaţii grave la adresa unui minister. S-au descoperit nereguli de zeci de milioane de lei. Bugetul Ministerului Muncii a fost supradimensionat cu peste 32 milioane de lei prin includerea unor sume care aparţineau unor asociaţii şi fundaţii, iar ANPIS a făcut plăţi necuvenite de peste 8 milioane de lei cu titlu de indemnizaţie creştere copil, se arată într-un raport al Curţii de Conturi.

Citeşte şi: ULUITOR El e românul care ştia de atentatele din Franța dinainte de producerea lor

Curtea de Conturi arată, într-un raport de audit privind execuţia bugetului pe 2014, că a identificat o serie de nereguli la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince (MMFPSPV), dar şi la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), instituţie aflată tot în subordinea ministerului.

Astfel, la Ministerul Muncii s-a constatat supradimensionarea cu suma de 32.000.000 lei a bugetului de venituri şi cheltuieli, prin includerea în prevederile bugetare ale ministerului a unor sume care nu aparţineau bugetului de stat, acestea fiind ale unor asociaţii şi fundaţii care nu sunt entităţi din structura/subordinea sau sub autoritatea sa.

Citeşte şi: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

"În acest mod s-au denaturat datele prezentate prin conturile de execuţie bugetară încheiată la finele anului 2014", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Totodată, la ANPIS s-a constatat că s-au făcut plăţi nelegale în valoare estimată de 2.032.000 lei, ca urmare a lipsei de monitorizare a plăţilor cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, întrucât unele agenţii teritoriale nu au luat măsuri de suspendare a plăţilor pentru ultima lună de plată, în condiţiile în care celălalt părinte nu a solicitat acest drept pentru ultima lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului cuvenit, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Omul lui Victor Ponta a fost dat afară: Ciurel îşi ameninţă duşmanii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.