Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la Sofia: Scopul final al Moscovei este o republică prezidențială în Bulgaria

The Independent
Rosen Plevneliev

Președinte al Bulgariei în perioada 2012 - 2017, Rosen Plevneliev, a declarat că scopul final al Moscovei este o republică prezidențială în Bulgaria. El a făcut comentariul în timpul unui forum pentru securitate cibernetică organizat la Sofia, relateaza 24Chasa preluat de Rador.

Plevneliev este unul dintre negociatorii desemnați de GERB pentru a discuta cu partidele legat de formarea unui guvern. Rosen Plevneliev a amintit câteva cazuri în care a putut fi detectată implicarea Rusiei în Bulgaria, cum ar fi atacul cibernetic din 2015 în timpul alegerilor:

"Datorită jocului lor, vom ajunge să fim o republică prezidențială, iar acesta este scopul final al Moscovei. Un om puternic în Bulgaria și suntem aproape de asta". Potrivit lui Rosen Plevneliev, în prezent nu se poartă doar un război cu armele, ci și un război energetic, propagandistic și informațional.

"Există un risc, există o amenințare. Suntem în război. Deschide ochii, dragă guvern bulgar. Războiul are loc. Aici, în parlament, să ne așezăm și să întreprindem în sfârșit aceste acțiuni necesare și să ne comportăm ca niște oameni serioși, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în Crimeea, care este Ucraina - asta se poate întâmpla și în Bulgaria", a spus

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.