Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave lansate de primarul din Mariupol: Rușii ar fi început deportarea civililor ucraineni în orașe izolate din Rusia

Wikipedia
Mariupol

Primarul Mariupolului susține că mii de locuitori din orașul asediat au fost trimiși în Rusia. Într-un mesaj pe Telegram, Vadym Boychenko, a scris că unii cetățeni ucraineni au fost redirecționați către orașe îndepărtate din Rusia, în timp ce soarta altora rămâne necunoscută, transmite BBC, sursă care precizează că nu a putut verifica afirmațiile oficialului ucrainean.

„Ceea ce fac ocupanții astăzi este familiar generației mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat cu forța oameni”, a spus Boycenko. „Este greu de imaginat că în secolul 21 oamenii vor fi deportați forțat în altă țară.”

Aproximativ 300.000 de oameni sunt prinși în orașul-port de la Marea Azov, deoarece alimentele și proviziile medicale se epuizează, iar Rusia blochează intrarea ajutorului umanitar.

Atacurile rusești au lovit un spital, o biserică și nenumărate blocuri de apartamente, oficialii locali estimând că aproximativ 80% din clădirile rezidențiale sunt fie deteriorate, fie distruse, o treime dintre ele nereparabile.

Mariupol a fost locul unora dintre cele mai aprige bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, în urmă cu trei săptămâni.

Amplasarea orașului-port, pe Marea Azov, este strategică pentru Rusia, deoarece ar ajuta-o să creeze un coridor pe uscat între regiunile estice Donețk și Lugansk, controlate de separatiști susținuți de ruși, și Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.