Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE pentru un cetățean român: Ar fi vândut arme unor agenți sub acoperire

digi24.ro
roman expulzat sua

Autorităţile de imigrare din Statele Unite au expulzat marţi un cetăţean român condamnat pentru ca ar fi acordat sprijin material Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), a informat joi Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi din Statele Unite (Immigration and Customs Enforcement, ICE), transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cristian Vintilă, în vârstă de 47 de ani, a oferit FARC arme şi servicii financiare "care ar fi fost folosite pentru a ucide cetăţeni americani", potrivit documentelor instanţei, citate de ICE. Pentru aceste fapte, el a fost condamnat la 48 de luni de închisoare.

Poliţia din Muntenegru l-a arestat pe Vintilă în decembrie 2014 pentru a fi conspirat cu doi foşti oficiali europeni pentru a vinde arme în valoare de 15 milioane de dolari unor agenţi sub acoperire care pretindeau a fi rebeli columbieni.

Citește și: Noi DETALII despre procurorul militar care a fost in Piata Victoriei: A fost prezent la întâlnirea noastră și a și vorbit

După ce a fost inculpat de o instanţă din Districtul de Sud din New York, el a fost transferat autorităţilor federale americane şi condamnat în februarie anul trecut pentru conspiraţie pentru a ucide funcţionari şi angajaţi ai Statelor Unite, în plus faţă de sprijinirea unei organizaţii teroriste străine.

Autorităţile din Muntenegru şi agenţia americană de combatere a traficului de droguri DEA (Drug Enforcement Administration) au colaborat cu poliţia română la investigarea inculpatului, care a pledat vinovat la aceste acuzaţii.

În luna iunie, el a trecut în custodia ICE, care, în colaborare cu oficiul de detenţie şi deportare ERO (Enforcement and Removal Operations), l-a îmbarcat într-un zbor comercial spre Bucureşti, unde a fost plasat în custodia poliţiei române.

Citește și: Amenințare cu BOMBĂ la bordul unor avioane! Patru aeronave au fost nevoite să aterizeze de URGENȚĂ în Chile şi Peru, un altul - în Grecia

Directorul responsabil de ERO din New York, Thomas Decker, a subliniat că una dintre priorităţile autorităţilor americane de imigrare este de a trimite persoane precum Vintilă în ţările lor de origine "odată ce s-au confruntat cu justiţia şi şi-au ispăşit pedeapsa în închisoare pentru crimele lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.