Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații INCENDIARE: O angajată SGG spune că e HĂRȚUITĂ de un apropiat de-al premierului Orban

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Șefa Serviciului de Politici Publice din cadrul Secretariatul General al Guvernului (SGG), Lelia Oanță, susține că a fost hărțuită verbal, psihologic și sexual de șeful său, respectiv de directorul Direcției Generale Politici Publice, Ștefan Jicol.

„În situația în care 32% din femeile din România au trecut prin cel puțin o experiență de hărțuire, este inacceptabil ca un astfel de comportament să fie tolerat și ignorat într-o instituție de stat de rang înalt. Într-o cultură patriarhală, în care femeile nu sunt crezute ci, dimpotrivă, sunt învinovățite pentru agresiunea suferită, faptul că plângerile doamnei Oanță, adresate conducerii Secretariatului General și Comisiei de Etică, au rămas fără ecou iar presupusul agresor a fost promovat în funcție transmite un mesaj de complicitate a statului vizavi de discriminarea și reducerea la tăcere a femeilor”, transmite, joi, Coaliția pentru egalitate de gen., conform Mediafax.

Citește și: SURPRIZĂ la Antena 1: una din cele mai frumoase prezentatoare TV din România revine pe sticlă

În presă au apărut discuții purtate de Oanță și Jicol, pe Whatsapp.

Legislația internă prevede sancțiuni referitoare la hărțuirea verbală și sexuală la locul de muncă. Este vorba despre Ordonanța 137/2000 privind sancționarea tuturor formelor de discriminare și Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, ambele modificate recent (cf. Pl-x nr. 356/2018) pentru a include hărțuirea morală, legea fiind trimisă în 20 iulie către Președintele României pentru promulgare.

De asemenea, conform Codului Penal, hărțuirea sexuală se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă, iar conform legii 202/2002 privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați, hărțuirea sexuală constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.