DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ACUZAȚII PNL și USRPLUS se opun monitorizării video a cetăților dacice. Replică: 'Nu vă bateți joc!'

youtube.com
gong meci confruntare

Recent, consilierii județeni ai PNL și USRPLUS din Hunedoara au refuzat sa voteze un proiect de hotărâre prin care se stabileau achiziții necesare pentru paza și monitorizarea cetăților dacice din Munții Orăștiei, recent intrate în administrarea Consiliului Județean.

Directorul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică, Radu Barb, a transmis sâmbătă o scrisoare deschisă pe acest subiect.

"Utilizarea unor expresii de genul „achiziție cu dedicație” sau „artificii și scamatorii” în comunicarea cu publicul vădește atât neînțelegerea acestui subiect, dar și reaua-voință a celor care l-au contestat în termeni atât de vehemenți!

Legea nr. 23/2020 obligă Consiliul Județean Hunedoara, ca proprietar al cetăților, și DGAMPT, ca administrator,  să asigure paza, protecția și punerea în valoare a acestora. În acest sens, a și fost depusă lista noilor investiții, care au suscitat dintr-o dată un interes neașteptat de mare. În această listă am indicat, printre altele, necesarul de dotări destinate asigurării pazei și protecției, cum ar fi pavilioane și sisteme de monitorizare video în cetățile dacice, și am făcut o estimare a costurilor. "

Hoții striga" Hoții!"

"Consilierii județeni ai PNL și USR se pare că încă nu au înțeles că paza în cetăți va fi asigurată de către firme specializate, în posturi de pază, iar monitorizarea video va fi realizată cu echipamente profesionale, pentru observarea întregului perimetru. Din cauza faptului că în cetățile vizate de acest prim set de investiții  nu există alimentare cu energie electrică și transfer de date, echipamentele speciale vor fi cele care vor înregistra pe suport digital eventualele incidente! Mai mult, în declarațiile aruncate în spațiul public se afirmă că bugetul pentru achiziția a cinci pavilioane de pază cu suma de 260.000 lei este păguboasă și netransparentă, dar uită sau nu știu că în anul 2013 conducerea liberala a CJ a achiziționat UN SINGUR pavilion cu 68.000 lei. La acest preț, astăzi, cele cinci pavilioane pe care intenționăm să le cumpărăm ar fi costat 350.000 lei, nu 260.000 de lei, cât am estimat noi. Deci, despre ce achiziție păguboasă vorbiți domnilor, unde este supraevaluarea dotărilor?

Expresia „scamatorie” poate fi aplicată doar în proiectul dumneavoastră, liberal, din 2016 al modernizării drumului județean 705A, pe tronsonul Costești-Sarmizegetusa Regia. Vă reamintesc aici că, la nici o lună după expirarea garanției, Consiliul Județean Hunedoara a trebuit să execute ample lucrări de reparații și consolidări, deoarece sectorul de drum era distrus pe suprafețe considerabile! Vă mai aduc aminte că la capitolul scamatorii intră cu succes proiectele liberale privitoare la construirea aeroportului de la Săulești, realizarea conurbației sau amenajarea unui port la Mureș.

Despre modul în care au făcut turism cei care ne critică și ne dau astăzi lecții putem exemplifica (în mod nefericit pentru județul Hunedoara) cu fosta Companie de Turism, unde „artificiile” liberale s-au transformat în lumânări și fumigene!

Ceea ce este culmea, chiar și pentru liberali, este faptul că acuză o „achiziție cu dedicație” când, în realitate, nu se face vorbire de așa ceva!

Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, ca administrator al cetăților dacice, asigură pe toți cei interesați că întreaga activitate, paza, protecția și punerea în valoare a obiectivelor se desfășoară în mod transparent, responsabil și cu bună credință, dovadă fiind și susținerea activităților de cercetare, a școlii de vară pentru tinerii specialiști, evaluările la factori de risc, vizitele recente ale unui grup de ambasadori, prezența echipelor de filmare ale History Channel, lucrările de igienizare și întreținere curentă derulate deja în cele patru situri nou-preluate.

Declarațiile disperate ale consilierilor județeni ai PNL și USR sunt doar artificii și scamatorii care au ca țintă atragerea de capital electoral! Din păcate, toate aceste afirmații rău-voitoare aruncate în spațiul public fac rău imaginii cetăților dacice din Munții Orăștiei, dar și județului nostru, și pun în umbră toate eforturile făcute până acum de DGAMPT Hunedoara, în calitate de proaspăt administrator, pentru ca siturile să fie cunoscute la adevărata lor valoare!", se mai arată în scrisoarea directorului general al DGAMPT Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.