Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuze dure la adresa lui Ponta: A mutilat si amputat institutii. A violat separarea puterilor

Ponta - capital.ro

Premierul Victor Ponta a fost acuzat de violarea separarii puterilor in stat, de mutilarea si amputarea institutiilor statului dupa ce a semnat o ordonanta de urgenta care permite renuntarea la titlurile academice. Acuzele ii sunt aduse de vicepresedintele PNL Raluca Turcan care a precizat de asemenea ca PNL solicita Avocatului Poporului contestarea acestui OUG la Curtea Constitutionala.

"Aceasta ordonanta este nedemocratica, inoportuna, neconstitutionala si produce un grav dezechilibru in invatamantul romanesc.

OUG au devenit un instrumente de a satisface diverse interese personale sau de partid. Premierul in loc sa procedeze asa cum s-a intamplat in Germania si sa demisioneze, a preferat sa amputeze institutii, sa arunce sistemul in degringolada sa stirbeasca autoritatea sistemului de Educatie.

3 comisii au constatat plagiatul. Raspunsul a fost raman pe functie si incerc prin orice mijloace sa imi apar doctoratul. A mutilat institutii si a destabilizat sistemul de Educatie. Niciun ministru nu a ramas neatins de presiunea de a acopri aceasta rusine. Acest OUG este un real abuz. Victor Ponta a contrasemnat un OUG care il vizeaza doar pe el, este unicul ei beneficiar. Nu a fost supusa dezbaterii publice si slabeste sistemul democratic de adoptare a deciziilor. (...) Este neconstitutionala.

Singura urgenta a fost spalarea rusinii. A produs o imixtiune nepermisa in competenta legislativa a Parlamentului, violare a separaraii puterilor in stat", a explicat Raluca Turcan in cadrul unei dezbateri realizate de Institutul de Studii Populare.

sursa foto: capital.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.