Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adam Driver exprimă critici la adresa Netflix și Amazon în contextul grevelor de la Hollywood

netflix

Starul american Adam Driver a criticat joi atitudinea platformelor de streaming Netflix şi Amazon faţă de grevele scenariştilor şi actorilor americani, care au paralizat industria de la Hollywood, cu ocazia prezentării lungmetrajului "Ferrari", de Michael Mann, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia, informează AFP.

Greva dublă de la Hollywood, considerată un eveniment istoric, vizează obţinerea unor salarii mai bune prin luarea în calcul a perioadelor petrecute de filme şi seriale pe platformele de streaming, precum şi reglementarea regimului de utilizare a inteligenţei artificiale, conform agerpres.

Filmul cu Adam Driver se numără printre puţinele producţii care au obţinut o derogare din partea puternicului Sindicat al actorilor americani (SAG-AFTRA) pentru ca actorii din distribuţie şi echipa sa tehnică să promoveze pelicula la Mostra 2023, în pofida grevei.

"De ce o mică companie de distribuţie (precum Neon, care distribuie filmul "Ferrari" în Statele Unite) poate să dea curs cererilor sindicatului, dar o mare companie precum Netflix sau Amazon nu poate să facă acest lucru?", s-a întrebat Adam Driver în conferinţa de presă ocazionată de lansarea lungmetrajului.

Derogarea de care acesta a beneficiat "face să devină şi mai evident faptul că unii sunt dispuşi să îi susţină pe oamenii cu care colaborează, iar alţii nu", a adăugat starul american, care s-a declarat apoi "bucuros" şi "mândru" să se afle la Veneţia pentru "a susţine acest film".

"Din toate aceste motive, este evident de ce ar trebui să îţi doreşti să susţii sindicatul, iar eu sunt aici pentru acest lucru, pentru a-mi afişa solidaritatea şi pentru a arăta că ceea ce contează cu adevărat sunt oamenii cu care lucrezi", a mai spus Adam Driver.

Regizorul filmului "Ferrari", Michael Mann, şi-a exprimat la rândul lui "solidaritatea totală" cu această mişcare sindicală cu o zi înainte de deschiderea Festivalului de la Veneţia. Miercuri, preşedintele juriului competiţiei oficiale - cineastul american Damien Chazelle - şi-a exprimat şi el solidaritatea cu greviştii de la Hollywood.

Cea de-a 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se desfăşoară în perioada 30 august - 9 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.