Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adaptarea pentru televiziune a romanului 'Normal People' nu este doar o simplă poveste de dragost

mediafax.ro
film

Romanul ''Normal People'', de Sally Rooney, poate părea doar o altă poveste de dragoste dintre doi tineri, dar realizatorii adaptării pentru televiziune speră ca serialul să aibă acelaşi succes care a transformat romanul aflat la baza ecranizării, lansat în 2018, într-un bestseller, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Este o poveste destul de minimalistă în felul său. Doi tineri şi vieţile lor pe o perioadă de patru ani, dar a devenit un fenomen internaţional", a spus Lenny Abrahamson, care a regizat şase dintre cele 12 episoade ale serialului care a avut premiera pe platforma Hulu şi pe BBC săptămâna aceasta.

"O poveste despre prima dragoste este mereu interesantă pentru orice vârstă", a spus acesta într-un interviu.

''Normal People'', publicat în 2018, este cel de-al doilea roman al scriitoarei irlandeze Sally Rooney şi redă relaţia secretă, cu întreruperi, câteodată bizară dintre Marianne, o tânără inteligentă, dar fără prieteni, şi Connell, un băiat timid, dar popular, începută pe când erau elevi într-un mic oraş irlandez până la perioada studenţiei, în Dublin.

"N-aş fi vrut să o realizez dacă era o simplă poveste despre doi tineri îndrăgostiţi'', a spus Abrahamson. ''Sally tratează cu seriozitate această generaţie. Scrie despre ei ca fiinţe complexe. Unii dintre noi nu îşi dau seama cât de intense sunt experienţele, cât de ascuţite ne sunt simţurile şi aprecierea faţă de viaţă şi posibilităţile sale sunt la acea vârstă.''

Adaptarea pentru televiziune, avându-i în distribuţie pe debutanţii Daisy Edgar-Jones şi Paul Mescal, păstrează acelaşi cadru de desfăşurare, accentele şi abordarea minimalistă din roman, preluând totodată şi abordarea sinceră a intimităţii.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Abrahamson, născut şi crescut în Dublin, a menţionat că nu a existat niciodată vreo presiune de a muta locul de desfăşurare al poveştii în Statele Unite sau în Anglia sau să aducă modificări naraţiunii.

"Ne întrebam dacă se vor face presiuni ca să îndulcim accentele, dar nu ne-au cerut niciodată să o internaţionalizăm astfel'', a spus Abrahamson.

"Publicul de televiziune este foarte sofisticat şi foarte pregătit să accepte poveşti care, dintr-un anumit punct de vedere, sunt locale, dar au o rezonanţă internaţională", a adăugat acesta.

Rooney (29 de ani) a colaborat la scrierea scenariului care, potrivit lui Abrahamson, a avut drept scop ''captarea esenţei romanului fără să fie o copie la indigo''.

Cronicile au fost încurajatoare. The Guardian, din Marea Britanie, a denumit adaptarea pentru televiziune ''un triumf pentru micul ecran'', iar potrivit Variety, serialul este ''la fel de fascinant ca şi cartea care l-a inspirat''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.