Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata palmă a lui MRU pentru Iohannis

mru

Nu gestul sfidător de a-și transmite demisia prin fax la Cotroceni este adevărata palmă pe care fostul șef SIE a vrut să i-o dea Președintelui, ci momentul ales.

Despre răcirea relațiilor între cei doi se știa de câteva luni și chiar despre solicitarea lui Iohannis (de prin mai-iunie) pentru MRU de a demisiona din funcție.

MRU știa foarte bine că atunci când șeful statului îți retrage încrederea, nu mai poți rămâne în funcție, oricât de mult ți-ai dori. Nu doar că e împotriva tuturor uzanțelor, dar devii un om de paie, izolat în biroul tău, un paria pentru lumea în care te învârți.

Știa Ungureanu că gestul urmează a fi făcut, dar a vrut s-o facă în termenii lui, comportându-se ca un adolescent întârziat, somat de profesoară să părăsească clasa.

Aruncând greu plauzibilul motiv al sănătății șubrede, MRU știa că vor începe speculațiile și astea-i convin de minune. Cu atât mai mult cu cât ele îi tulbură apele lui Iohannis.

Momentul ales, cu o lună înaintea campaniei electorale, a fost cel mai incitant pentru fostul șef al SIE. Era convins că vor începe speculațiile despre intrarea sa în politică și despre o posibilă nominalizare în funcția de premier, după alegeri.

Așa s-a și întâmplat. Bârfele au început să circule liber, ba despre intrarea lui MRU în PNL, ba despre intrarea în USR (un posibil, chipurile, partener de guvernare al liberalilor) și chiar despre o nouă nominalizare ca șef al Executivului, așa cum s-a mai întâmplat în 2012.

Liberalii au fost nevoiți să dezmintă categoric. Nicușor Dan a ieșit și el să se disocieze de numele celui căzut în dizgrația lui Iohannis.

Probabil că zvonurile nu se vor risipi prea curând, Cioloș are și el emoții. Iohannis e nevoit să tacă, deocamdată și ceea ce toată lumea știe - că MRU a căzut în dizgrația președintelui - pare acum un joc strategic de neînțeles care tulbură apele într-un sistem ce credea că știe deznodământul alegerilor din decembrie.

Evident, e o joacă de copil ceea ce a făcut MRU. Nu mai e mult până când se va devoala că a fost pur și simplu tras pe linie moartă.

Și, cine știe, s-ar putea să aflăm și de ce.

De pildă, să aflăm cine a fost personajul cu înaltă funcție în stat, invocat de israelienii de la Black Cube, care le-a dat permisiunea să opereze pe teritoriul României, împotriva șefei DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.