Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevăratul motiv pentru care Japonia a vânat sute de balene în Antarctica

balena ucisa

Navele japoneze care au plecat la inceputul lunii decembrie sa vaneze balene in Antarctica, s-au intors joi cu 333 de cetacee ucise.

Japonia pretinde ca are in vedere scopuri stiintifice, dar in realitate, organizatiile de aparare a animalelor sustin ca totul ar fi doar pentru satisfacerea obiceiurilor de hrana ale populatiei. Japonia nu a ascuns niciodata faptul ca feluri de mancare din carnea cetaceelor ajung in farfuriile restaurantelor. Agentia guvernamentală a Pescuitului a precizat intr-un comunicat ca 333 de balene Minke au fost ucise in cursul expeditiei. Balenierele au plecat pe mare la sfarsitul lui 2015, dupa un an de suspendare, folosindu-se de o bresa din moratoriul mondial din 1986, care admite cercetarea letala asupra mamiferelor.

Arhipelagul nipon a fost nevoit sa renunte la sezonul 2014-2015 de capturare a balenelor dupa o decizie a Curtii Internationale de Justitie (CIJ) care, sesizata de Australia, a considerat ca activitatea s-a transformat intr-una cu scop comercial. De atunci Japonia a prezentat un nou program Comisiei Baleniere Internationale (CBI), care prevede capturarea a 3.996 de cetacee in Antarctica in 12 ani, adica 333 in fiecare sezon, fata de circa 900 in precedentul program incriminat, anunţă ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.